Big Brother pe autostrăzile din România! Autoritățile sunt cu „ochii” pe șoferii teribiliști!

Șoferii care circulă cu viteză, nu au rovinietă sau au gabaritul depășit vor putea fi depistați și sancționați mult mai repede, potrivit unei investiții pregătite de Compania Națională de Infrastructură Rutieră. Instituția a lansat recent licitația pentru montarea echipamentelor de monitorizate a autostrăzilor A1, A2, A3 și DN1, iar în cursă s-au înscris mai multe companii.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! PROFESOR DE SPORT REȚINUT PENTRU PROXENETISM! ÎNCASA SUME URIAȘE!

Viitorul sistem de monitorizare va permite culegerea unor date generale despre trafic, detectarea șoferilor care încalcă regulile de circulație, dar și avertizarea conducătorilor auto asupra unor pericole. Durata contractului a fost stabilită la 84 de luni și cuprinde o perioadă de 6 luni pentru proiectare, 18 luni pentru execuție și 60 luni pentru garanție a lucrărilor. Pe Autostrada 3, spre exemplu, în numai 60 de kilometri, vor fi instalate 20 de aparate care pot determina numărul mașinilor, viteza cu care rulează și distanța dintre ele.

29 de camere de detecție a incidentelor vor semnala vehiculele oprite, mersul pe contrasens, apariția vreunui pieton pe carosabil, pierderea încărcăturii, fumul, focul sau ceața. Acestora li se adaugă patru stații meteo și 17 camere de supraveghere. Camerele pot fi fixe sau mobile, iar unele vor identifica numerele de înmatriculare ale mașinilor. Autoritățile îi vor depista cu ușurință pe cei care circulă cu viteză, nu au rovinietă sau au gabaritul depășit. Informațiile culese de sistemele de monitorizare vor fi transpuse pe panouri cu mesaje variabile, astfel încât șoferii să știe ce-i așteaptă pe șosea.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.