prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

„Big Brother” pentru filarea tuturor. Apare polițistul – spion?!?

Într-un scenariu care aduce aminte de filmele polițiste de tipul „Big Brother”, un proiect de lege controversat se află pe masa Parlamentului. Proiectul a trecut tacit de Camera Deputaţilor şi merge la Senat pentru votul final. Polițiștii și jandarmii ar deveni adevărați spioni, iar cetățenii nu vor fi anunțați, ci vor fi înregistrați fără să-și dea acordul.

CITEȘTE ȘI: 24 DIN 7! PESTE 1000 DE OAMENI LUCREAZĂ PE TRONSONUL 5 AL AUTOSTRĂZII A1 PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ!

„În cazul în care anturajul sau comportamentul meu ar trezi suspiciuni aş putea intra într-o perioadă de monitorizare în care să-mi fie înregistrate toate convorbirile, întâlnirile şi activităţile din spaţiul public. De asta ar urma să se ocupe angajaţii Ministerului de Interne: poliţiştii de la Frontieră, Imigrări şi jandarmii. Vorbim despre structuri specializate, care ar avea voie să monteze tehnică de supraveghere video şi audio în orice spaţiu public fără acordul meu prealabil”, a spus un participant la proiect.

Pentru astfel de acţiuni de supraveghere trebuie să existe, spun iniţiatorii, un motiv temeinic. Care însă nu este clar definit, reclamă sindicaliştii.

Înregistrați fără consimțământ

inregistrati 300x252 1

„Noi trebuie să luăm în calcul că înregistrarea audio video a cetăţenilor trebuie să se producă în mod legal şi anume atunci când există suspiciuni rezonabile, materiale probatorii care să necesite efectiv o supraveghere tehnică şi bineînţeles cu autorizarea instanţei”, spune Dan Saltelechi.

În mod normal, aceste informaţii se obţin foarte greu şi doar în dosare grele de spălare de bani sau în cazul în care există suspiciuni de finanţare a unor grupări teroriste.

„Prin acest proiect de lege toate vor fi date la o parte. Orice şef de structură va putea ordona personalului să înregistreze cu echipamente care nu sunt la vedere sub auspiciile că cineva face ceva, undeva”, opinează parlamentarul Bogdan Rodeanu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.