Blocaje în trafic pe drumul național care leagă Piteștiul de Brașov!

6

Blocaje în trafic pe drumul național care leagă Piteștiul de Brașov! Lucrările de reabilitare al acestui drum național care era bombardat de gropi au debutat în anul 2012, dar au fost stopate la Clucereasa, după care în anul 2015 au început pe tronsonul de drum Clucereasa – Câmpulung, iar din anul 2018 au început pe tronsoanele Câmpulung, Valea Mare Pravăț, Dragoslavele, Rucăr, Cristian cu finalizare în Brașov.

Reabilitarea DN 73, drum național care face legătura între Pitești, Câmpulung și Brașov dar și cu o serie de stațiuni montane, este un proiect așteptat de mulți ani, atât de către navetiști, cât și de către turiști. Dacă până acum, termenul oficial anunțat pentru finalizarea lucrărilor era decembrie 2018, reprezentanții constructorului au făcut „lumină” și au anunțat că de fapt termenul estimat pentru finalizare este decembrie 2019, și… există în continuare riscul de prelungire, dacă vor apărea și alte probleme legate în principal de partea birocratică.

Pe tronsonul de drum Pitești – Câmpulung lucrările nu au fost finalizate în condițiile în care constructorii s-au apucat de lucrări de la Rucăr până la Brașov, tocmai de anul trecut.

La podul din Mihăești, a apărut recent un semafor pentru participanții la trafic. Podul este plin de denivelări, din cauza îmbinării asfaltului și decopertării iar pe podul la intrarea în Schitu Golești au apărut deja gropi în asfalt.

Reamintim faptul că lucrările la acest drum național au debutat în luna mai a anului 2015, și este finalizat în proporție de 70%.

Se munceşte de zor, pe porţiuni a câte 500 de metri, în localităţile Valea Mare Pravăţ şi Dragoslavele. Pentru început, utilajele execută lucrări de excavare, atât pentru lărgirea carosabilului, cât şi pentru mutarea conductelor de utilităţi.

Pe parcursul derulării procesului de reabilitare, spre disperarea şoferilor, traficul rutier va avea de suferit din cauza semafoarelor montate pe porţiunile de drum în lucru, delimitate de balize de semnalizare.

Primele au apărut deja în Valea Mare Pravăţ, în zona Costiţă, dar şi la urcarea spre Mateiaş şi la intrarea în comuna Dragoslavele. Amplasamentul de pe raza judeţului Argeş a fost predat firmei constructoare de către cei de la Drumuri Naţionale doar pe anumite porţiuni, acolo unde s-a reuşit obţinerea de autorizaţii de mediu, în condiţiile în care pe drumul spre Braşov sunt multe zone protejate de Federaţia Coaliţia Natura 2000.

Pentru acest tronson, s-a obţinut autorizaţie de construcţie pentru circa 30 de kilometri, fiind alocaţi deja 109 milioane de lei. Contractul a fost câştigat de asocierea de firme Azvi SA, Straco Grup SRL, Piomar Development SRL, Tractebel Engineering SA, cea care a executat şi proiectul, pentru suma de 275,86 milioane lei, din care anul trecut încasase 37,45%.

DN73 Piteşti-Câmpulung-Braşov va fi modernizat pe o distanţă de 103,25 km, investiţia înghiţind 13,4 milioane euro.