prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Bolnavii cronici și în stadiu terminal vor primi îngrijire medicală la domiciliu! Argeșul-județ pilot!

Cel puțin 125 de paturi de spital vor fi destinate bolnavilor în stadiu terminal iar echipe întregi de medici vor acorda îngrijiri la domiciliu pacienților cu boli foarte grave, potrivit unui proiect care va intra în vigoare începând la sfârșitul anului viitor.

Argeșul este județ pilot în implementarea și punerea în practică a unui amplu program de sănătate care vizează pacienții cu boli foarte grave. Concret, de la 1 ianuarie 2024 va demara Programul Național de Îngrijiri Paliative prin care bolnavii oncologici vor beneficia de îngrijiri la internarea continuă, ambulatoriu și îngrijiri la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: INVESTIGAȚII GRATUITE PENTRU ȘAPTE BOLI DESPRE CARE NU ȘTIAI! CLINICILE PRIVATE TREBUIE SĂ FACĂ PROGRAMAREA ÎN CINCI ZILE!

125 de paturi de spital pentru pacienții oncologici în stadiu terminal

În spitalele din județul Argeș pentru această categorie de pacienți vor exista 125 de paturi de spitalizare continuă. Cele mai multe dintre ele (57) vor fi la Spitalul Călinești, 27 de paturi la Spitalul Ștefănești iar conducerea CAS Argeș a anunțat recent că s-a luat legătura cu toate spitalele din județ pentru a pregăti un astfel de compartiment. De asemenea, Spitalul Municipal Câmpulung a anunțat că, în momentul de față, pregătește un compartiment pentru îngrijiri paliative.

De asemenea, pacienții oncologici în stadiu terminal vor beneficia de îngrijiri la domiciliu. Concret, o echipă de cadre medicale, fie dintr-un spital de stat sau din unul privat, se va deplasa zilnic la domiciliul pacientului pentru a-i administra tratamentul și a-i evalua starea de sănătate.

Ionuț Gheorghe: „Fac apel la toate autoritățile locale care au în subordine unități sanitare, să demareze procedurile de înființare a acestor tipuri de servicii”

ionut gheorghe 300x205 1

„De la 1 ianuarie 2024, în județul Argeș, va demara Programul Național de Îngrijiri Paliative. Concret, îngrijirea paliativă reprezintă îngrijirea bolnavului în fază terminală și vom merge pe o reprezentativitate în tot județul, atât pe spital, pe partea ambulatorie, cât și pe îngrijirea la domiciliu. Marea provocare este să reușim să cooptăm și autoritățile locale să vină alături de noi, le dăm și resursă de finanțare. Programul Operațional Sectorial de Sănătate a fost aprobat săptămâna trecută în Guvern, trebuie doar să vină cu proiecte noi, să fie implicate. Facem apel la toate autoritățile locale care au în subordine unități sanitare, să demareze procedurile de înființare a acestor tipuri de servicii.”, a declarat Ionuț Gheorghe, directorul CAS Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs