Bulevardul Pardon luat cu asalt de musceleni pentru mărțișoare!

3

Bulevardul Pardon luat cu asalt de musceleni pentru mărțișoare! Aceste simboluri care au ajuns chiar bijuterii sunt la mare căutare în aceste zile, chiar dacă unii comercianţi consideră că tradiţia acestui simbol al primăverii este pe cale de dispariţie.

Numărul micilor comercianţi care vând mărţişoare în Câmpulung a crescut în ultimele zile, prin urmare, şi oferta este bogată şi diversificată, astfel încât orădenii au din ce să aleagă.

Aceștia au decis să rămână în sjuba cumpărătorilor cât mai târziu în noapte pentru a putea să vândă toată marfa.

„Cel mai bine trec broşele pentru copii, la trei lei bucata, cu personaje din desene animate. De asemenea, am vândut mărţişoare sub formă de inimioare, potcoave sau fluturaşi, la patru lei bucata. La mare căutare sunt şi ghioceii, dar şi potcoavele din plastic, la un leu bucata”, a declarat un comerciant.

De la an la an, mărţişoarele tradiţionale capătă noi forme, cu o semnificaţie mult diferită de cea originală. În locul podoabelor purtate în piept, mulţi bărbaţi preferă să cumpere o floare sau un „mărţişor comestibil”: bomboane, tablete de ciocolată sau prăjituri.

Primăria Câmpulung a pus la dispoziţia celor interesaţi spațiu, pentru 20 de standuri pe Bulevardul Pardon, în vederea comercializării produselor specifice sărbătorii, respectiv mărţişoare şi flori de primăvară.