prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Bursele pentru elevi și studenți-plătite în avans! Află de când!

Mai mulți parlamentari au propus recent, printr-un proiect de lege, ca bursele elevilor și să fie plătite la o dată fixă, lunar și în avans până pe 25 a lunii anterioare celei pentru care se acordă. Pentru bursele din învățământul preuniversitar, plata tuturor tipurilor de bursă ar trebui să se efectueze lunar, în avans, până pe data de 25 a lunii anterioare celei pentru care se acordă. Concret, pentru bursa acordată pe luna februarie ,plata să fie făcută până pe 25 ianuarie. Pentru bursele din învățământul universitar, plata tuturor tipurilor de bursă să se efectueze lunar, în avans, până pe data de 25 a lunii anterioare celei pentru care se acordă, iar în prima lună a anului universitar, pentru respectiva lună, bursa să se plătească până pe data de 14 a lunii.

Se propune ca legea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2013, „timp până la care Ministerul finanțelor Publice și Ministerul Educației vor informa autoritățile locale, instituțiile de învățământ, universitățile cu privire la noile termene de plata burselor precum și cu privire la efectele neexecutării la termen a obligațiilor,” mai scrie în proiectul de lege. Proiectul a fost prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputaților, urmează să parcurcă procesul legislativ, iar camera decizională este Senatul.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.