Până atunci Curtea de Argeș va sta numai în lumina reflectoarelor chiar din luna martie pentru că vor avea loc o serie de evenimente importante în județ.
Cu acest prilej, vor fi oficiate slujbe de pomenire atât în vechea Mănăstire Curtea de Argeş, unde sunt înmormântaţi primii regi ai României, Carol I, Elisabeta, Maria şi Ferdinand, cât şi în noua necropolă Regală finalizată în 2016, când a murit Regina Ana.
„Este firesc ca un rege să îşi ducă somnul de veci în condiţii corespunzătoare cu rangul pe care l-a avut. Alături de tatăl său, de mama sa şi de fiul său”, a declarat Arhiepiscopul Calinic al Argeşului pentru Antena 1, citat de basilica.ro.
Sicriul cu osemintele Regelui Carol al II-lea se află de 16 ani într-o capelă în curtea mănăstirii Curtea de Argeş.
Regele Carol al II-lea a murit în exil, în Portugalia, pe 4 aprilie 1953 şi este singurul rege al României care a fost înhumat până acum în afara unei biserici. Suveranul a avut parte de funeralii regale pentru că se înrudea cu regii Portugaliei şi abia în 2003 osemintele au fost repatriate în România.
În acest an, vor fi aduse la Curtea de Argeş şi rămăşiţele Reginei Elena din Elveţia şi cele ale principelui Mircea de la capela Castelului Bran, mai informează sursa citată.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp