Liberalii argeșeni au bătut judetul în lung și în lat. Aproape zi de zi, penelidtio conduși de Adrian Miutescu au luat la picior toate localitățile din județ, au făcut poze și au încercat, cât de cât să fie vizibili.
În schimb, de multe ori coborau din autobuz, împrăștiau două, trei pliante, fcaeau zece poze și după se urcau înapoi și plecau mai departe.
Un alt minus bifat de PNL Argeș este lipsa conferințelor de presă. Din momeul în care a început campania electorală, liberalii nu ai mai ieșit în fa presei, preferând să stea pe teren.
De precizat este și faptul că au fost cei mai vizibili, iar venirea președintelui Klaus Iohannis a adus un plus valoare flialei județene a liberalilor.
Social democrații argeșeni și-au adus aminte de abia în ultimele zile de campaie că trebuie să o promoveze pe Viorica Dancilă. Filiala condusă de Șerban Valeca a intrat într-un con de umbră, poate chiar în inexistența în campania pentru alegerile prezidențiale.
Este lesne de înțeles de ce au luat aceasa decizie. Ultimele sondaje arata că Viorica Dancilă nu va trece de 20% la alegerile care vor avea loc duminică. În schimb, dat fiind scorul pe care îl vor obține ceilalți candidați, fotul premier va intra în turul II aproape fără probleme.
Un plus bifat de pesediștii argeșeni este susținerea conferințelor de presă săptămânale. Desi nu au băgat în seamă presa din punct de vedere financiar, social democrații au venit și au spus cât de frumoasă este Viorica Dancilă, cat de harnică și cât de deșteaptă este șefa lor.
In schimb, pe online au fost, că de fiecae data, inexistenți. Deși unii lideri declarau după alegerile europarlamentare că vor schimba strategia, social democrații s-au dus în cealaltă extremă: au lipsit cu desăvârșire.
Useriștii argeșeni au alergat aproap la fel de mult că liberalii. În schimb, acestia au plecat cu un handicap major, și anume Dan Barna este aproap necunoscut de către oamenii din mediul rural. Bine, nici pe urban nu este prea cunoscut de persoanele de peste 35 de ani (și asta din cauză că USR are susținători cu vârste cuprinse intre 18 și 35 de ani).
Mai mult, nu doar o dată s-a întâmplat ca Barna să iasă în campanie și să spună „Votați Dan Barna – președinte” și sa fie întrebat „cine e Dan Barna?”.
Un plus pentru USR Argeș a fost online-ul. Ca de fiecare data, useristii s-au axat mult pe rețelele de socializare, o „rețetă” testată deja în doua runde de alegeri și care s-au doveit a fi de succes.
Din nefericire pentru USR, gafele președintelui Dan Bara și dezvalutile facute în ultima perioada o să-l propulsze pe Barna direct în turul III, adică nu o să îl contracandideze pe Iohannis.
PMP a dispărut total în Argeș. Cu micile excepții când președintele filiale argeșene dă unele declarații spumoase prin care îl ataca pe Dan Mau în ședințele Consiliului Județean, PMP Argeș nu există.
Conferințe de presă zero, online zero, munca de teren zero. Desi au un intelectual, poate chiar prea intelectual pentru unii, pemepiștii argeeni au decis să se facă nevăzuți de această dată.
Alianța „UN OM” sau în traducere Pro România și ALDE, par să își fi ales nume perfect pentru aceste alegeri. Cel puțin în Argeș, Mircea Diaconu nu afoat mai deloc promovat de către cele două formațiuni politice, care au ales să îl lase singur sa se promoveze.
Pro România, de obicei, nu există în Argeș. Se cunoaște că Bogdan Ivan este președintele filialei argeșene, dar in rest nu prea se cunoaște nimic.
In schimb, ALDE are vicepresedintele CJ, consilieri județeni, consilieri locali. Liberal democrații au ieșit de vreo două ori prin județ, dar într-un numar aproape cat numele alianței.
Astfel, se poate spune că a fost cea mai anosta campanie electorală din caua că filialele politice, în afară de PNL Argeș, au decis să tragă chiulul.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp