Câmpulungean mort pe munte! Și-a însoțit studenții în vârful Moldoveanu din Făgăraș

30
Câmpulungean mort pe munte! Și-a însoțit studenții în vârful Moldoveanu din Făgăraș pentru o incursiune. La un moment dat conducătorului de grup, asistentului universitar, Gabi Stănoiu i-a căzut rucsacul la câțiva metri și s-a dus să îl ia.
A fost momentul în care a alunecat într-o râpă. Studenții cu care era au coborât după el sa îl ajute. Profesorul, de 28 de ani, a fost rănit la cap și a murit la scurt timp. A fost o mobilizare impresionantă de forțe, salvamontiști, 18 la număr, plecați din zona Argeșului, alții de la Brașov, jandarmi, polițiști, dar și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Argeș.
Tânărul mort pe munte locuia în București, unde era asistent universitar la Universitatea din București. Gabi Stănoiu avea doar 28 de ani, iubea muntele și era obișnuit cu traseele dificile. Dovadă stau toate pozele de pe pagina sa de socializare.
Au fost deplasate la baza muntelui două autospeciale SMURD și un echipaj de transport victime multiple. Trei-patru ore a durat drumul până la ei și la fel de mult înapoi. În jurul orei trei turiștii au ajuns la baza muntelui și au fost cazați la o pensiune din localitatea Nucșoara. Bărbatul care a decedat a rămas pe munte și medicina legală l-a preluat de dimineața, apoi a fost coborât la el. Polițiștii, care au ajuns și ei la locul incidentului, au deschis o ancheta pentru aflat cu exactitate cum s-a produs tragedia.