Câmpulungenii au dovedit că sunt cei mai buni la robotică!

41

Performanţă remarcabilă a elevilor de la Colegiul National „Dinicu Golescu”. Câmpulungenii au dovedit că sunt cei mai buni la robotică!

Watt’s App, echipa elevilor de la Colegiul National „Dinicu Golescu” a câștigat concursul national de robotică FTC National Robotics Championship și va merge în Statele Unite ale Americii unde va reprezenta România! Aceștia au reuşit să se califice în etapa naţională a concursului internaţional “First Tech Challenge”, după ce s-au duelat peste 40 de echipe.

În finală au concurat cu peste 2000 de elevi din 132 de licee și au misiunea de crea roboți pentru explorarea altor planete. Pentru că au trecut de această finală vor ajunge la Detroid la Campionatul Mondial de Robotică.

,,Am avut parte de momente fericite. Eșecurile le-am considerat un minus, dându-ne astfel seama unde trebuie sa îndreptăm lucrurile.
Competiția a fost strânsă, echipele participante au fost foarte bune și bine pregătite.
Suntem mulțumiți că am putut participa la această competiție și așteptăm cu nerăbdare ultima provocare ce o reprezintă Finala Competiției FIRST Tech Challenge, unde vor participa toate echipele finaliste din țară. Acest fapt face provocarea mai intensă și pe noi ne va face o echipă mai puternică”, au scris concurenții pe pagian de socializare înainte de premiul cel mare.

,,Felicitări echipa Watt’s Up pentru rezultatul fabulos obținut la Concursul Național de Robotică FTC România din perioada 21-24 martie 2019 București. Locul 1 câștigat de echipa de la Dinicu Golescu asigură participarea echipei noastre la etapa finală FTC First Tech Challenge ce se va desfășura în perioada 24-27 aprilie 2019 la Detroit în SUA. Mulțumim sponsorilor care ne-au ajutat pe întreaga perioadă de pregătire și desfășurare a competiției, și în mod special sponsorului principal ALTIUS! Mulțumim Nație prin Educație pentru tot sprijinul acordat! Cu siguranță experiența acumulată în cei trei ani de când participăm, a fost importantă pentru a gestiona în mod optim toate momentele competiției! Felicitari Bogdan SitaruDuta AndreiCosmin GageaRadu Gabriel ChivereanuIuliana Gabriela , Daria BroscoțeanuMihnea RadoiuMihai SavulescuPopescu Andrei, Teodor Popescu, Erik Ionescu, Ruxandra Maria ComanMaria TatuleaAlexandru TesileanuOctavian Dan Dumitrascu!
Mulțumim coechipierilor din semifinale și finalele competiție echipa Quantum_robotics și echipa Fuse!”, a scris profesorul coordonator Octavian Dan Dumitrascu pe pagina sa de socializare.