Câmpulungul nu mai are niciun cinematograf! Vrea să resusciteze unul!

3

Câmpulungul nu mai are niciun cinematograf! Vrea să resusciteze unul! Autoritățile locale au pus ochii pe clădirea fostului cinematograf Balada. Audiind, de curând, o declaraţie de presă a vicelui, care şi-a exprimat dorinţele legate de un simbol al cartierului, în care el însuşi a copilărit, am aflat că destinaţia ideală, în opinia sa, este tot de sală de proiecţii cinematografice. Investiţie pe care Blidaru o vede susţinută din bugetul local.

Este adevărat că Mărgărin Blidaru n-a spus că 100% „Balada” va renaşte sub forma unui cinema modern, ci doar că asta ar fi dorinţa lui, generată de o nostalgie de acum mai bine de 30 de ani, când mersul la film era un ritual duminical. Rămâne să vedem destinaţia finală, a precizat colegul de echipă al lui Ţâroiu, care este decis să meargă la Bucureşti, la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „RomâniaFilm” (RADEF), deşi nu vedem ce poate rezolva în cadrul procedurii de insolvenţă, pe care o traversează Regia. Procedură prin care, teoretic, imobilele, printre care şi clădirea din Vişoi, i se scot la licitaţie, în vederea acoperirii datoriilor.

Probabil că Mărgărin Blidaru intenţionează o preluare a imobilului de către municipalitate, pentru a-l valorifica într-un fel sau altul, nemaiputând fi lăsat de izbelişte, fiind şi urât, şi periculos. Degeaba investeşte Primăria în îmbunătăţirea aspectului zonei „Balada”, prin refacerea aleilor, esplanadei din dreptul magazinelor şi a scărilor, dacă în mijlocul lucrării tronează o construcţie de toată urâţenia, din care se desprind bucăţi de tencuială la intervale dese.