Când vor primi românii ajutoarele pentru plata facturilor? Anunțul premierului Ciucă!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat când vor primi românii ajutoarele de la stat pentru plata facturilor la curent dar și ce alte ajutoare vor mai primi. Concret, guvernul dă banii de ajutoare pentru încălzire abia în ianuarie sau în februarie urmând ca banii pentru iarna viitoare, în 2023-2024 să fie primiți anul viitor, în septembrie.   

Premierul a anunțat că va aloca 10% din fondul de coeziune pentru a asigura protecția cetățenilor vulnerabili, combaterea sărăciei energetice si asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri.

„Discutăm de aproximativ 800-900 milioane de euro. Sunt bani care vin din fondurile europene, care vor viza asigurarea sprijinului pentru plata energiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie. Discutăm despre două perioade, noiembrie 2022 – martie 2023, și noiembrie 2023 – martie 2024. Acestea vor fi asigurate în sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, pentru această iarnă, iar pentru iarna următoare în luna septembrie.”, a anunțat Nicolae Ciucă.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.