prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru jucăriile copiilor!

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru jucăriile copiilor

Toți părinții își doresc pentru copii lor cele mai bune și calitative lucruri. Fie că vorbim despre haine, mâncare sau jucării, totul trebuie să fie la superlativ. Jucăriile sunt deosebit de importante întrucât joacă un rol important în dezvoltarea micuților, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Tocmai din acest motiv este deosebit de important ca jucăriile să corespundă cu vârsta și gradul de dezvoltare al copiilor pentru a-și putea îndeplini rolul distractiv și educativ pe care îl au. Pe lângă asta, la fel de important este și materialul din care sunt confecționate. Astfel, atunci când alegi jucării noi pentru micuțul tău este esențial să acorzi o atenție deosebită acestor aspecte pentru a te asigura că nu cumperi jucării din materiale toxice, cu margini și laturi ascuțite sau cu piese prea mici care pot pune în pericol siguranța și sănătatea copilului. Jucăriile perfecte pentru copii trebuie să fie confecționate din materiale de cea mai bună calitate, să aibă suprafețe plane și colțuri rotunjite și să fie jucării rezistente la apă, astfel încât cel mic să se poate bucura de ele cât mai mult timp.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru jucăriile copiilor, dar și unde găsești aceste jucării de calitate la prețuri accesibile, vei afla citind următorul articol.

Jucării din lemn

Gama de jucării din lemn pentru copii cuprinde cele mai sigure și rezistente modele pentru copii de toate vârstele. Chiar dacă copilul ronțăie din când în când jucăriile sau le trântește, acestea nu se vor strica și nici nu se vor sparge ori rupe în bucățele mici care ar putea fi înghițite. Mai mult decât atât, aceste jucării sunt prietenoase cu mediul înconjurător întrucât lemnul, spre deosebire de plastic sau alte materiale, este biodegradabil.

Pe EvaWoodToys.ro găsești o mulțime de jucării din lemn în forme, dimensiuni și culori diferite, pentru toate vârstele copiilor. Spre exemplu, pentru bebeluși sunt recomandate jucării Montessori care contribuie la creșterea și dezvoltarea sa, iar pentru cei mai mărișori te poți orienta către puzzle-uri din lemn sau centre de activități.

Jucării din cauciuc sau silicon

Pentru realizarea acestor tipuri de jucării se folosesc arborii de cauciuc, iar pentru a le oferi culoare sunt utilizați pigmenți naturali. Așadar, fiind concepute din materiale organice, jucăriile din cauciuc natural pot fi utilizate în siguranță de către cei mici, mai ales pentru dentiție.

Jucăriile din pluș

Jucăriile de pluș sunt sigure și extrem de captivante pentru micuți. Acestea au înfățișări amuzante și deseori devin jucăriile preferate ale copiilor. Plusul este un material care provine din poliester, care, este foarte accesibil, durabil și prietenos. Și aici, ca în cazul oricărui alt material, există plusuri confecționate din fibre naturale sau din fibre de mohair. Acestea din urmă au prețurile ceva mai ridicate, textura mai moale și sunt mai puțin predispuse în declanșarea alergiilor.

Copii explorează lumea cu simțul atingerii. Așa ajung să o cunoască și să descopere utilitatea lucrurilor. Acesta este și principalul motiv pentru care părinții aleg să cumpere jucării confecționate din materiale cât mai diverse.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs