prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Care sunt cele mai toxice alimente consumate în Postul Paștelui? Alertă!

Care sunt cele mai toxice alimente consumate în Postul Paștelui? Alertă!

Suntem în Postul Paștelui, iar multe persoane decid să aleagă produsele de post din magazine. De cele mai multe ori alegem alimente nocive, fără să știm că acestea sunt nesănătoase. 

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Pentru a înlocui produsele de origine animală, producătorii folosesc tot felul de chimicale pentru a încerca să creeze gustul cu care suntem obișnuiți, iar aceste chimicale nu sunt deloc recomandate de specialiști.

În perioada postului, specialiștii ne recomandă să consumăm produse vegetale cât mai puțin procesate.

Tarabele din piețe sunt doldora de fructe și legume, la fel și rafturile supermarketurilor.

Astfel, dacă țineți post, cel mai indicat este să consumați legume și fructe, iar și mai bine este să vă faceți mâncarea acasă. O ciorbă de legume, spre exemplu, se face ușor acasă, iar gătind-o singur veți ști clar ce mâncați.

Dacă, totuși, nu aveți timp să gătiți acasă, ori nu știți să faceți asta și decideți, de exemplu, să comandați, ghidați-vă după ingredientele felului de mâncare pe care îl comandați.

Alimente care trebuie evitate în Postul Paștelui

Multe dintre produsele prezentate în magazine ca fiind de post sunt nocive, puține dintre ele fiind recomandate pentru consum.

Crenvurștii vegetali, spre exemplu, pateurile vegetale, dar și salamul vegetal sunt pline de chimicale, pentru a suplini lipsa de carne, lapte și ouă, astfel încât purificarea organismului, despre care tot vorbim în post, este dusă în derizoriu.

În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi „mezelurile”, din cauza conţinutului mare de „E-uri” sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită.

Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Pe locul următor se află laptele de soia, pe care îl puteţi consuma zilnic.

Sfatul specialiştilor în alimentaţie este să ocoliţi produsele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză. Cel mai des întâlniţi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120).

Alte substanţe de care trebuie să vă feriţi sunt conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteină din lapte, substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv pentru sănătate, caramel (E150) şi EDTA (E385), care se foloseşte în special în conserve şi este unul din cei mai periculoşi aditivi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs