prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cartier nou în Pitești! Află ce se propune și unde va fi construit!

Un nou cartier de blocuri și spații comerciale urmează să fie construit în zona Prelungirea Craiovei, pe terenul situat în spatele benzinăriei Lukoil și ai retailerului Mathaus. Potrivit unui proiect ajuns  pe masa Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Pitești, dezvoltatorul imobiliar dorește să construiască în zona respectivă mai multe clădiri de locuințe colective, blocuri de apartamente și garsoniere, care să aibă de la șapte și până la 12 etaje, dar și spații comerciale, locuri de joacă, școală și grădiniță.

Investitorul a depus studiu de oportunitate pentru realizarea unui PUZ în această zonă, care include nu numai aspecte privitoare la imobilele ce vor fi construite, dar și sistematizarea zonei astfel încât să se realizeze fluent legătura cu arterele din împrejurimi care se numește „ Cartier de locuințe colective, comerț, servicii, educație, sănătate și funcțiuni complementar.”

Locuri de joacă, spații verzi și școli – incluse în proiect

De asemenea, proiectul propune pe lângă construirea de noi blocuri, realizarea de spații comerciale, locuri de joacă sau unități de învățământ. Mai mult, dezvoltatorul susține că se va realiza și infrastructura rutieră și de utilități pe care, ulterior, să o predea către administrația locală și organizarea rețelei stradale.

„Proiectul propune realizarea unei zone functionale de interes public, cu caracter functional mixt care sa asigure dotarile necesare unui nou pol de interes urban care sa deserveasca atat noii locuitori cat si pe cei din proximitate. Crearea unei zone mixte, pe un teren liber de constructii de dimensiuni considerabile, eficient din punct de vedere economic si sustenabil, necesita un coeficient de utilizare a terenului care sa permita dezvoltarea de functiuni pentru comunitate: invatamant (gradinita, after-school), centru comunitar multifunctional (sali de reuniuni / conferinte / spectacole), servicii medicale si de sanatate, activitati de tip financiar-bancar, birouri, servicii de alimentatie publica, activitati de timp liber (sport, loisir), spatii verzi amenajate si locuri de joaca. Strazile nou propuse vor asigura o legatura noua la infrastructura orasului direct catre strazile I.G.Valentineanu, Turcesti, Aurel Vlaicu, D.Butculescu.

Zona propusa a fi studiata printr-un PLAN URBANISTIC ZONAL, este compusa din terenul ce face obiectul de studiu (limita de proprietate a acestuia) având o suprafa a de 10.017 mp , pentru care vor fi reglementate conditiile de construibilitate, impreuna cu zonele adiacente necesar a fi studiate pentru realizarea unei dezvoltari ulterioare coerente, insumand o arie totala de 64.954 mp la care se vaor adauga suprafetele aferente lucrarilor si amenajarilor de interes public (utilitate publica) asociate realizarii obiectivelor propuse.” se mai arată în proiectul propus.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs