prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Casiana, copila de 15 ani care s-a sinucis în pădure era singură la părinți. Tatăl ei este cântăreț la biserica din sat!

Casiana, copila de 15 ani care s-a sinucis în pădure era singură la părinți. Tatăl ei este cântăreț la biserica din sat!

Lacrimi, durere și multă suferință după ce Casiana Andreea, copila de 15 ani găsită spânzurată într-o pădure din Lunca Corbului, a decis să recurgă la un asemenea gest. Nimeni nu își explică de ce: era un copil normal, cu rezultate bune la învățătură, blând, bun, calm și iubitor.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI EXCLUSIVE CU ARGEȘ MALL! LUCRĂRILE SUNT FOARTE AVANSATE!

Singură la părinții, Casiana ducea o viață normală, fără lipsuri și înconjurată de multă iubire din partea familiei. Și, în ciuda acestor lucruri, depresia se pare că a învins. Deși nu a dat niciun semn. Colegii, prietenii, chiar și cadrele didactice povestesc că fata era interesată de simularea examenului pe care urma să îl dea luni, chiar a cerut detalii despre examen. Nimeni nu se aștepta că nu va intra în clasă luni și nu se va mai așeza, niciodată, în banca sa.

Casiana era așteptată de colegi la simulare

Luni dimineață, însă, vestea a căzut ca un trăsnet peste toți: părinți, familie, prieteni, profesori și colegi. Elevii au intrat în sala de examen fără a-și explica de ce Casiana lipsește. Nu o mai făcuse niciodată nejustificat. Însă, după examen vestea fatidică i-a șocat. Au plâns minute bune și și-au pus întrebări la care nu au găsit răspuns. Cu toții se întreabă de ce, cu atât mai mult cu cât, chiar săptămâna trecută, au râs și s-au distrat în pauze. Aceștia povestesc că era veselă, mereu cu zâmbetul pe buze. Unii dintre ei au fost alături de Casiana încă de la grădiniță, alții au petrecut alături de ea opt ani. Profesorii, cu ultimele puteri, au încercat să-i liniștească. Și să le vorbească deschis, încurajându-i și pe ei să comunice atunci când au probleme de orice fel.

Colegii, împietriți de durere au plâns în hohote

„Nu înțeleg de ce ai plecat? Nu pot înțelege de ce ai făcut tu asemenea chestie și a trebuit să mergi pe drumul ăsta? Erai perfectă, erai frumoasă, aveai tot, nu îți lipsea nimic. Într-un cuvânt erai perfectă așa cum erai, și tu ai ales să pleci pe lumea cealaltă… nu o să te uităm în veci și o să te țin în inima mea ca pe o soră. Te-am iubit mai mult ca pe mine și tu ai ales să pleci de lângă noi. O să te ținem în inimile noastre și o să te iubim. Dumnezeu să te ierte Casiana!”, este mesajul unui coleg cu care micuța Casiana se înțelegea foarte bine.

Întreaga comunitate este șocată și îndurerată de tragedie. S-a aflat repede, cu atât mai mult cu cât, părinții Casianei sunt cunoscuți în localitate ca fiind oameni gospodari, serioși, credincioși. Tatăl Casianei este cântăreț la biserica din Șerboieni, un om cu frică de Dumnezeu care și-a crescut și educat copila cu dăruire, implicare și multă iubire. Mâine, la ora 12:00 își va lua rămas bun de la micuța lui copilă pentru totdeauna. Vor rămâne în râuri de lacrimi, împietriți de durere pentru totdeauna!

Este clar că fata suferea de depresie, însă nimeni nu a sesizat. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că, adolescenți au nevoie, la această vârstă, de atenție sportă pentru a putea depăși stările de depresie și anxietate.

Conducrea școlii: „Locul in banca ta este  acum gol, parcă încă te așteaptă…”

„Răsfoind printre amintiri, mă întorc cu emoție în ziua in care am cunoscut actualii elevi. Printre aceștia și eleva Paun Casiana, un copil sfios și blând, cu un suflet inocent, astăzi, un înger….. A fost un membru important in marea noastra familie, iar pierderea ei fulgerătoare ne-a îndurerat pe toți.

Draga noastra, vei rămâne mereu în amintirea noastră, în amintirea colegilor, în amintirea tuturor care te-au iubit. Locul in banca ta este  acum gol, parcă încă te așteaptă…parcă încă așteptăm din clipă în clipă să intri, zâmbind, în clasă… Odihnește-te în pace, suflet bun!” – Cu profundă tristețe, intreg colectivul Scolii Gimnaziale Constantin Cristescu!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs