prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Categoria de români scutită de la plata impozitelor! Cine va beneficia?

Locuitorii dintr-un oraș din România ar putea fi scutiți de plata impozitelor pe teren și clădiri pe o perioadă de trei ani, potrivit unui proiect inițiat recent. Este vorba despre agenții economici care își desfășoară activitatea în Parcul Indistrial Ploiești.Firmele doritoare trebuie însă să îndeplinească anumite condiții și să depună toate documentele anual, până la data limită stabilită inițial.

CITEȘTE ȘI: ÎNCEPE CONSTRUCȚIA NOULUI STADION DIN PITEȘTI! ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ!

Mai exact, proiectul propune acordarea de facilități fiscale pentru investițiile realizate de societățile comerciale care își desfășoară activitatea în parcurile industriale din municipiul Ploiești. Aceste facilități constau în scutirea de la plata impozitului pe clădiri și terenuri pentru perioada 2024-2026.

Pentru a beneficia de ajutorul de minimis, agenții economici trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

  • să își desfășoare activitatea într-un parc industrial înființat în baza Legii 186/2013;
  • să prezinte un studiu de fezabilitate și un plan de investiții;
  • să nu intre în categoria „întreprinderilor în dificultate”;
  • să nu aibă emise împotriva lor decizii de recuperare a unui ajutor de stat;
  • ajutorul total solicitat nu poate depăși plafonul de 200.000 de euro per solicitant, respectiv 100.000 de euro în cazul societăților de transport de mărfuri.

Care este termenul de depunere al documentelor

Firmele din Parcul Industrial Ploiești care doresc să beneficieze de acest ajutor de minimis trebuie să depună toate documentele până la data de 20 ianuarie a fiecărui an în care se aplică această procedură. Cum pentru acest an data de 20 ianuarie a fost depășită, termenul propus este pe 28 februarie, conform proiectului de hotărâre care urmează să fie dezbătut luni de Consiliului Local Ploiești. Programul se va derula până la data de 31 decembrie 2026.

Potrivit estimărilor făcute de autoritățile locale din Ploiești, aproximativ 20 de agenți economici din Parcul Industrial ar putea beneficia de aceste prevederi. Pe durata celor trei ani, ajutorul total acordat ar urma să fie de circa 650.000 de euro, respectiv 3.233.490 lei, defalcat în anii 2024, 2025 și 2026.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs