Caz inedit în Argeș! Comună – zonă roșie cu zero cazuri de Covid!

124

Comuna Vedea din Argeș este un caz special: zonă roșie de Covid 19, dar cu zero cazuri de infectați! Potrivit primarului Nicolae Dochinoiu, astăzi, în comună, nu există nicio persoană infectată cu virusul Sars Cov 2, aseară ieșind, oficial, din izolare și ultima persoană considerată contact.

O raportare greșită ar putea ține școlile închise

În localitatea Vedea există un spital de boli neuropsihiatrice în cadrul căruia au fost câteva cazuri de bolnavi de Covid 19, ceea ce a făcut ca întreaga comună, care nu are un număr mare de locuitori să intre sub incidența procentul de 7,86% la mia de locuitori. În urmă cu trei zile, Vedea era considerată zonă roșie în care anul școlar nu poate începe. De atunci, primarul face eforturi disperate pe la instituțiie abilitate pentru a nu priva levii din localitate de bucuria începerii unui nou an școlar.

Nicolae Dochinoiu – primarul comunei Vedea

Nicolae Dochinoiu a contactat în mod repetat DSP pentru a remedia situația creată în urma unei raportări eronate și pentru a primi acceptul să înceapă cursurile școlare și pentru copiii de la Vedea.

Decizia este pe masa Prefecturii Argeș

Cazurile de infectați din spital au fost o parte transferate la alte unități, dar cu specific Covid, iar asimptomaticii au fost ținuți în izolare. Nici în localitatea Vedea și nici în spital ( unde nu sunt localnici și care are circut închis), nu mai sunt cazuri pozitive. Chiar și perioada de izolare sau carantină s-a încheiat și pentru ultimii suspecți sau contacți. Dacă vor începe sau nu școala și elevii din Vedea, ese acum la latitudinea CJSS Argeș cndusă de noul prefect, Corneliu Cîrstea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here