Ce au în comun, Benonie și Pomohaci?

34

Cine seamănă se adună, spune o veche zicală românească…Ce au în comun, Benonie și Pomohaci? Unul dintre cei mai înverșunați susținători ai lui Cristian Pomohaci, primarul PSD, din Aninoasa, Ştefan Benonie, a fost demis, prin ordin al prefectului de Argeș, Emilian Dragnea. Destinul celor doi este asemănător: preotul a fost caterisit de BOR, în urma scandalurilor sexuale iar primarul a fost „răspopit” după scandalul cu ANI.

Tot prin ordin al prefectului, miercuri a fost demis și edilul din Albeştii de Muscel, Cătălin Manta (PNL). Cei doi primari au fost declaraţi incompatibili de către ANI. Deși s-au judecat mai mulţi ani pentru a-și păstra funcțiile, anul trecut aceştia au pierdut procesele, definitiv, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Prin decizii definitive ale ÎCCJ, atât Ştefan Benonie cât şi Cătălin Manta nu vor mai putea deţine, timp de trei ani, nicio funcţie publică. Locurile lor din fruntea primăriilor vor fi ocupate de viceprimari…

Ștefan Benonie se va întoarce la vechea afacere pe care o deține în comuna Aninoasa, un local public iar Cătălin Manta, lăutar de profesie va avea parte de mai multe evenimente publice și private.