prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ce se întâmplă cu factura de energie de la 1 aprilie? Anunțul autorităților!

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică schimbările privind plafonarea prețurilor la energie. Ordonanța nu a ajuns, încă, pe masa Executivului.

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Această ordonanță pregătită de Ministerul Energiei spune că producătorii de energie vor putea să vândă electricitatea la 400 de lei pe megawatt/ oră, cu 50 de lei mai ieftin decât prețul practicat în prezent.

Noile prețuri – în vigoare de la 1 aprilie?

Companiile care extrag gaze le vor putea vinde la 120 de lei megawatt/ oră, cu 30 de lei mai ieftin decât în prezent.

Analiștii ne informează că aceste schimbări nu se vor vedea automat și în prețul facturilor pe care le plătesc românii, asta pentru că, deși se modifică plafoanele pentru firme, plafoanele pentru populație rămân similare.

Aceste noi prețuri ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, dacă ordonanța va fi adoptată de Guvern în timp util, însă dacă vom asista la o degradare a situației de securitate din regiune, Executivul va putea să intervină și să modifice prețul gazelor prin hotărâre de Guvern.

Schema de compensare și plafonare expiră pe 26 aprilie, dată de la care românii nu mai beneficiază de sprijin pentru plata facturilor, excepție făcând doar consumatorii vulnerabili.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs