Cel puțin 50 de familii de etnie romă au rămas fără apă potabilă!

3

Cel puțin 50 de familii de etnie romă din satul Pojorâta, localitatea Lerești au rămas fără apă potabilă! Asta după ce reprezentanții societății furnizoare de apă în Câmpulung și în mai multe localității arondate au bătut cu mascații pe la porțile lor în această dimineață. Cei care nu și-au plătit facturile restante pe loc, le-a fost oprită apa de la rețea din fața locuințelor când când vor ajunge cu datoriile la zi.

Cel puțin 100 de familii din cele 300, au datorii la apa potabilă de o jumătate de miliard. Unii dintre ei au declarat că au uitat de facturi pentru că sunt emise de cel puțin 15 ani. Alți romi sunt speriați de ce trebuie să plătească pentru consumul la o locuință aproape 5.400 de lei, pentru că ei nu au consumat apă de atâția bani.

La rândul său primarul Marian Toader a declarat că de pe vremea când era viceprimar le bătea din poartă în poartă ca să plătească utilitățile dar romii nu au făcut niciun demers în acest sens.

Mulți dintre cei rău-platnici nu figurează pe lista celor care au ajutoare sociale, dar au refuzat să plătească apa potabilă sau dacă au achitat de fiecare dată nu au plătit sumele întregi de pe facturi ci doar 10% din valoare.