Centrul de Permanență de la Călinești are ambulanță, dar nu și șofer! Decizie stranie a primarului comunei!

Centrul de Permanență din Călinești a devenit unul static după ce edilul localității a decis, la finalul anului trecut, printr-o hotărâre de Consiliu Local, să retragă sprijinul șoferului. Concret, Serviciul Județean de Ambulanță Argeș a pus la dispoziția Centrului de Permanență o ambulanță pentru cazurile urgente sau tratamente la domiciliu iar primăria Călinești trebuia să asigure un șofer.

CITEȘTE ȘI: MÂNCARE PROASTĂ ȘI ȘEFI NEPĂSĂTORI! IATĂ PENTRU CE S-AU REVOLTAT ANGAJAȚII DACIA AZI!

Lucrurile au decurs normal o perioadă de timp, Centrul de Permanență din Călinești dovedindu-și utilitatea. Prin acest Centru erau tratați bolnavii de pe toată zona Călinești, Topoloveni și alte 11 comune arondate. Pacienții erau extrem de mulțumiți deoarece beneficiau rapid de servicii medicale în apropiere de domiciliu iar serviciul medical argeșean a fost degrevat de aglomerația creată în Unitățile de Primiri Urgențe. Acest lucru a funcționat până în luna noiembrie a anului trecut când, primarul Mihai Georgescu a decis, prin hotărâre de Consiliu Local, să nu mai plătească salariul șoferului de pe ambulanță. Prin această decizie, Centrul de Permanență de la Călinești a rămas cu ambulanță…însă culmea, fără a avea cine să o conducă.

Sute de pacienți afectați, sistemul medical aglomerat

Cei mai afectați sunt cetățenii din zonă pentru că nu mai pot beneficia de servicii medicale la domiciliu, fiind astfel obligați să se prezinte în Centru. În caz contrar, în situația în care nu pot să se deplaseze, fiind vorba despre cazuri grave, oamenii sunt nevoiți să aștepte o ambulanță care vine de la zeci de kilometri distanță.

Și nici nu credem că ambulanța va mai fi curând utilă pacienților aflați în nevoie, căci primarul Mihai Georgescu nu dă semne ca ar fi interesat de optimizarea funcționării Centrului. Din păcate pentru pacienți/alegători ai domniei sale și alte sute de pacienți din zona Topoloveni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.