Chef Sorin Bontea prezintă! Cea mai reușită rețetă de pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paște! Chef Sorin Bontea a prezentat recent o rețetă simplă de pulpă de miel la cuptor într-un videoclip publicat pe YouTube, perfectă pentru masa de Paște.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: sare, piper, 4-5 căței de usturoi, piper boabe, aproximativ 300 ml de vin roșu sec, foi de dafin, puțină apă, ulei de măsline, o sfeclă și jumătate, o țelină, 4 morcovi, păstârnac, cimbru și miere.
Pentru a prepara rețeta, se condimentează pulpa de miel cu sare și piper, se așază într-o tavă și se unge cu ulei de măsline. Ulterior, se adaugă usturoi, piper boabe, vin roșu sec, foi de dafin și puțină apă în tavă. Pentru a obține o crustă frumoasă, se ungem pulpa cu ulei de măsline.
Separat, se condimentează legumele cu sare, piper măcinat și cimbru, se amestecă cu miere și ulei de măsline și se pun într-o altă tavă.
Mai apoi adăugăm aproximativ 200 ml de ulei de măsline și miere.Tava cu legume se pune la cuptor împreună cu cea cu miel și se coc timp de cel puțin o oră, la 160-170 grade Celsius.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp