ULTIMĂ
ORĂ

Chili con carne: rețetă mexicană cu un gust aparte

Dacă vă plac mâncărurile consistente cu gust picant, vă invităm să încercaţi rețeta chili con carne, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei. Cel mai important ingredient este chili-ul  care dă aroma picantă preparatului.

Ingrediente

  • 500 gr carne de vită, tocată
  • 400 gr boabe de fasole roșie, din conservă
  • 150 gr boabe de porumb dulce
  • 400 gr roșii cuburi, decojite
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 ardei chili proaspeți, sau unul uscat
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de paprika dulce
  • 1 linguriță de chimion măcinat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 200 ml apă sau supă
  • 50 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare și piper

Mod de preparare

Începeţi prin a spăla și curăța legumele, apoi le tocaţi în cuburi mici, aproximativ egale. O caracteristică importantă a acestui preparat constă în uniformitatea ingredientelor.

Puneţi o tigaie adâncă la foc mediu și adăugaţi uleiul. Căliţi ceapa și usturoiul până când își schimbă culoarea, apoi adăugaţi ardeiul gras. Amestecaţi intens ingredientele la foc mic, pentru aproximativ 1 minut (pentru o călire uniformă), apoi adăugaţi chili tocat (în cazul în care doriți un gust mai puțin picant, eliminați semințele),chimionul, paprika şi oregano.  Apoi adăugaţi carnea tocată, și asezonaţi ingredientele cu sare și piper, după gust.

Adăugaţi și apa, pentru a ajuta carnea să fiarbă mai rapid și lăsaţi preparatul la foc mic pentru aproximativ 20 de minute. După acest interval, timp în care carnea s-a pătruns și și-a schimbat culoarea, adăugaţi roșiile tocate. Dacă aveţi supă de vită sau de legume, puteţi înlocui apa cu una dintre acestea. Preparatul va avea un gust mai bun.

Fierbeţi preparatul chilli con carne pentru încă 20 de minute, la foc mic. Este important ca sosul să fie redus la jumătate, pentru a căpăta consistență.

Scurgeţi boabele de fasole roșie din conservă și clătiţi-le cu apă rece. Adăugaţi-le în tigaia de pe foc și amestecaţi-le ușor cu restul ingredientelor. Scurgeţi și boabele de porumb dulce din conservă și amestecaţi-le printre ingredientele din tigaie. Mai fierbeţi mâncarea mexicană aproximativ 10 minute, tot la foc mic.

Puteți servi chili con carne cu o garnitură de orez, alături de tortillas, nachos, sau chiar cu pâine prăjită. Puteți adăuga și puțină smântână, daca vă plac preparatele cu textură cremoasă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp