Cine este omul care a șocat întreaga Românie – El deține marca Părintele Arsenie Boca

DISTRIBUIȚI
arsenie, boca, profetie, credinta, crestinism

Un tânăr din Arad a șocat întreaga Românie, după ce le-a interzis magazinelor și comercianților din țară să vândă produse cu Arsenie Boca.

În 2017, acesta a contactat compania engleză care a înregistrat marca „Părintele Arsenie Boca” la Oficiul European de Proprietate Intelectuală, obţinând astfel licenţă pentru folosirea mărcii pe teritoriul României. Compania engleză aparţine unui cetăţean ungar, pe care arădeanul l-a contactat prin avocatul său, informeazăNews.ro.

Gheorghe a declarat, vineri, că, imediat ce a obţinut licenţa, a început demersuri pentru oprirea de la vânzare a produselor „neconforme”.

„În acest moment, deţinătoarea mărcii este compania englezească Additional Woldwide Care Service LTD, iar pe teritoriul României sunt singurul licenţiat. De mai mult de jumătate de an avem discuţii cu producătorii obiectelor de cult care au imprimată imaginea lui Arsenie Boca, dar nu s-au finalizat cu niciun rezultat. Se vând în continuare ilegal, ceea ce însemană contrabandă. Împreună cu avocatul care reprezintă firma mea, vom face demersuri împotriva acestor societăţi. Până acum am transmis înştiinţări la sute de firme”, a afirmat Daniel Gheorghe.

Conform sursei citate, acesta a afirmat că a fost somată inclusiv Mănăstirea Prislop, unde este înmormântat Arsenie Boca, să nu mai folosească imaginea acestuia în scopuri comerciale, afirmând că în acest moment „toate produsele cu însemnele mărcii industriale vândute în România sunt neconforme”.

„Evident, vom merge din nou la Mănăstirea Prislop, să vedem dacă în continuare se comercializează produse cu Arsenie Boca. Şi Biserica are nevoie de licenţă din partea noastră, dacă vinde astfel de produse. Toţi cei care vând fără acordul meu comit infracţiunea de contrabandă”, a declarat arădeanul.

El spune că are un avocat care îl reprezintă, iar după ce a descins împreună cu Poliţia la un magazin de obiecte de cult religios din Arad, va continua acţiunile în toată ţara.

„Atât proprietarilor magazinului din Arad la care am mers cu Poliţia, cât şi altor comercianţi, le-am pus în vedere de nenumărate ori că trebuie să obţină licenţă. Am primit telefoane, mi-au pus întrebări, s-au informat, dar nu au evoluat lucrurile”, a spus Gheorghe.

Tânărul susţine că nu a primit nicio cerere oficială din partea Patriarhiei pentru a renunţa la marcă.

„O astfel de cerere ar putea fi adresată companiei engleze, care deţine marca. Eu nu am discutat cu cei de la Patriarhie”, a declarat bărbatul, care a refuzat să-şi spună poziţia cu privire la o eventuală solicitare de acest fel din partea Bisericii Ortodoxe.