prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cod galben de ploi şi vijelii în mai multe judeţe din ţară! Vremea se răcește semnificativ!

Începând de astăzi, vremea se răcește semnificativ în mai multe zone din țară. Valul de aer rece va cuprinde jumătatea vestică din Muntenia, Transilvania și Crișana. Meteorologii anunță că ciclonul care a măturat Europa se apropie de România și vom avea un grad ridicat de instabilitate atmosferică.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎN PITEȘTI! TÂNĂRĂ MOARTĂ ÎN STRADĂ! A LĂSAT PE DRUMURI O FETIȚĂ DE 3 ANI!

În zonele amintite se vor semnala ploi torențiale însoțite de descărcări electrice. Pentru finalul de lună meteorologii au anunțat că vremea va fi în general instabilă. Nu este exclus ca până la finalul lunii România să intre sub incidența activității musonice.

Vremea se răcește semnificativ

Începând din această seară, aversele vor afecta mare parte din Muntenia, Oltenia și din regiunea Banatului. Nu este exclus ca aversele să fie însoțite de grindină și descărcări electrice.

Ne așteptăm la averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, dar și probabilitate mare pentru căderi de grindină în partea de sud-vest a țării, la început, în special în Oltenia și în zona Banatului, apoi treptat și în jumătatea de vest a Munteniei, Crișana, Transilvania și Maramureș, și doar izolat în celelalte zone.

Cantitățile de apă, atât în intervale scurte de timp, cât și prin acumulare, mai ales în noaptea de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni vor depăși 20-25 l/metru pătrat.

„În primul rând, aș vrea să precizez că în această perioadă din an, final de lună mai și început de lună iunie, ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate atmosferică. Activitatea ciclonică în zona mărilor și a oceanelor este destul de mare pentru că temperatura apei este destul de ridicată, favorizează evaporarea și în același timp se formează cicloane care determină astfel de manifestări de instabilitate”, a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM.

În cursul săptămânii viitoare, chiar dacă vor mai fi și perioade cu un grad mai redus de instabilitate atmosferică, vor fi destul de multe ploi, în special în jumătatea de vest a țării, ploi însoțite și de descărcări electrice, dar și de căderi de grindină.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.