Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină! Atenţionarea de vreme severă în Argeș!

Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină! Atenţionarea de vreme severă în Argeș! Administrația Națională de Meteorologie a emis recent un cod galben de instabilitate accentuată, vijelii şi grindină, valabil până seara. Pe parcursul zilei de luni, până la ora 21:00, sunt prognozate descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! COPILĂ DE 3 ANI ȘI MAMA EI AU MURIT ARSE DE VII ÎN PROPRIA LOCUINȚĂ!

harta 300x182 1

Zonele vizate de Codul galben de vijelii, grindină sunt în vestul şi sud-vestul ţării. „Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 21. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei.”, se arată în atenţionarea ANM.

Potrrivit ANM, sunt vizate județele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.