Consilier local din Argeș, găsit în conflict de interese de ANI

72
ANI, conflict_de_interese, mariana_ionescu, mediu, pitesti

Emil Bușescu, consilier local la Vlădești, a fost găsit în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI). Recent, acesta a fost găsit și în stare de incompatibilitate.

Conform unui comunicat de presă emis astăzi de ANI, EMil Bușescu a fost găsit în conflict de interese administrativ. El este acuzat că: „În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 28 noiembrie 2016 privind însușirea contractelor încheiate de primarul comunei Vlădești prin achiziție directă, luând astfel act de încheierea a două contracte încheiate anterior între Primărie și o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de director tehnic, iar soția calitatea de asociat unic și administrator”, precizează ANI.

În aprilie 2019, acesta a fost descoperit de ANI și în stare de incompatibilitate. S-a constatat că firma familiei sale a încheiat un contract de furnizare servicii cu Primăria Vlădești. „În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de director tehnic, iar soția acesteia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu primăria comunei Vlădești, județul Argeș, un contract de lucrări în valoare de 24.300,59 lei”, informa ANI.