Copacul banilor: Planta misterioasă care aduce bogăție în casa ta. Cum se îngrijește și de ce este bine să ai arbore de jad

Arborele de jad, cunoscut și drept Copacul banilor, este o plantă apreciată pentru proprietățile sale de feng shui și beneficiile dovedite științific. De la legendele străvechi la sfaturile moderne de îngrijire, descoperiți misticismul acestei plante unice. Aflați înțelepciunea antică și știința modernă din spatele crassula ovata.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

copacul banilor 240x300 1

Copacul banilor, denumit științific Crassula ovata, este mai mult decât o plantă de interior decorativă. Înrădăcinat în legende antice chinezești și în horticultura modernă, această plantă oferă o combinație de semnificație culturală și beneficii practice.

Feng Shui și Copacul banilor

În lumea Feng Shui, copacul banilor este asociat cu elementul lemn, care simbolizează creșterea, creativitatea și prosperitatea. Plasarea acestei plante în partea estică sau sud-estică a casei crește energia pozitivă, promovează legăturile de familie și succesul.

Beneficiile științifice ale Copacului banilor

Pe lângă semnificația sa culturală, copacul banilor este cunoscut pentru proprietățile sale de purificare a aerului. Studiile au arătat capacitatea sa de a îndepărta compuși organici volatili dăunători, cum ar fi benzenul și formaldehida, din mediul înconjurător. În plus, s-a dovedit că interacționarea cu planta reduce stresul și anxietatea.

Cum se îngrijește Copacul banilor

Îngrijirea Copacului banilor este relativ simplă. Planta prosperă cel mai bine în lumină indirectă și are nevoie de udare moderată. Cu toate că își are originea în zone mlăștinoase, ca plantă de interior este important să vă asigurați că solul se usucă între udări. De asemenea, este o plantă prietenoasă cu animalele de companie, cu toate că ingestia poate provoca simptome ușoare la animale.

Lumină și temperatură

Copacul banilor are nevoie de cel puțin 4 ore de lumină directă a soarelui în fiecare zi. Plantele tinere ar trebui să fie păstrate în lumina indirectă a soarelui, iar plantele mari, bine înrădăcinate, pot suporta mai multă lumină directă a soarelui. Camerele cu fereastră orientată spre sud sunt locurile ideale, cu lumină suficientă, la fel ca și ferestrele orientate spre vest.

Planta banilor se dezvoltă cel mai bine la temperatura camerei (18 ° – 24 ° C), dar preferă temperaturi ușor mai răcoroase pe perioada nopții și iarna (până la 13 ° C).

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.