prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Copil cu autism-intervenție spectaculoasă la Spitalul de Pediatrie din Pitești!

O echipă de medici profesioniști ai Spitalului de Pediatrie din Pitești au reușit recent să aducă, din nou, zâmbetul pe chipul unui copil de 14 ani care, din cauza multiplelor afecțiuni cu care s-a născut, a fost refuzat de mai multe spitale din Capitală.

Este vorba despre un copil care suferă de o formă de autism severă și, care, avea nevoie de multiple intervenții stomatologice. Din cauza bolii și a complicațiilor care puteau apărea, copilul avea nevoie de anestezie generală într-un bloc operator și de o echipă complexă de medici. Familia, disperată de multe uși închise și refuzuri din partea mai multor spitale de stat din Capitală și, pe fondul lipsei financiare pentru a merge la un spital privat, a apelat la ajutorul medicilor de la Spitalul de Pediatrei din Pitești unde au găsit, surprinzător, o deschidere foarte mare.

Conducerea Spitalului de Pediatrie- eforturi uriașe pentru a ajuta un copil cu autism

Atât Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești cât și medicul Adina Enescu, directorul medical, au făcut eforturi deoasebite pentru a sprijini și ajuta acest copil. Lucrurile nu au fost simple, iar eforturile au fost uriașe: într-un timp foarte scurt au semnat un contract cu un medic chirurg BMF care s-a alăturat echipei de medici ai spitalului și care și-a arătat imediat disponibilitatea de a ajuta acest copil, intrând în blocul operator și cu propria aparatură necesară intervenției.

Echipă medicală de excepție

Copilul a fost anesteziat total, apoi supus unor ample proceduri stomatologice, extracții și tratamente pentru a-i fi rezolvate problemele. Toate aceste lucruri au fost posibile cu ajutorul conducerii Spitalului de Pediatrie și a echipei de medici formată din: Ierima Daniela-medic anestezist, Dragoș Stanciu- medic chirurg BMF și medicii stomatologi Simona Popescu și Gina Smărăndoiu.

Copilul a fost externat iar mama acestuia a povestit că medicii sunt adevărați eroi care i-au scăpat băiatul de dureri și chinuri groaznice.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs