prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cornuri pufoase cu cremă de vanilie

Cornurile cu cremă de vanilie făcute în casă sunt inspirate după o reţetă germană, arată bine şi merită să o încercaţi şi dumneavoastră, dacă iubiţi produsele de patiserie. Nu sunt greu de făcut, însă trebuie să fiţi atenţi la coacere, cornurile trebuie să fie uşor rumenite.

Ingrediente pentru 10-12 cornuri

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 15 g drojdie proaspătă /6 g drojdie uscată
  • 250 – 260 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou mediu
  • 75 g zahăr tos fin
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf cuţit sare

Pentru cremă

  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenușuri medii
  • 50 g făină
  • 80 g zahăr
  • 1 păstaie vanilie
  • 1 lămâie medie (opțional)

Pentru ungerea şi pudrarea cornurilor cu vanilie

  • 75 g unt
  • zahar tos

Mod de preparare

Puneţi într-un vas făina, drojdia uscată şi amestecaţi. Adăugați laptele uşor călduț (atenție să nu fie fierbinte) şi oul întreg şi începeţi să frământați. Peste, se pun untul la temperatura camerei, zahărul tos, zahărul vanilat şi sarea. Se continuă frământarea până se obţine un aluat elastic. Aluatul astfel obţinut îl puneţi la dospit, într-un loc cald, până când îşi dublează volumul (circa o oră şi jumătate).

Între timp, preparaţi crema de vanilie pentru cornuri. Se pune laptele într-o crăticioară, se adaugă semințele păstăii de vanilie şi se încălzeşte pe foc mic. Într-un vas se pun gălbenuşurile, zahărul, sarea şi se amestecă până la omogenizare. Adăugaţi făina şi amestecaţi până o înglobaţi în crema de ouă. Turnaţi laptele peste compoziţia de mai sus şi amestecaţi bine. Puneţi crema din nou pe foc mic şi amestecaţi continuu până când se îngroaşă (circa 10-15 minute pe foc foarte mic). Dacă vreţi, puteţi folosi şi coajă rasă de lămâie. Se stinge focul şi se acoperă imediat crema cu folie de plastic alimentară (aşezaţi folia în contact cu suprafaţa cremei). Se lasă crema să se răcească complet.

Cum formaţi cornurile cu cremă de vanilie

Puneţi aluatul pe planul de lucru, uşor pudrat cu făină, şi îl împărţiţi în două bucăţi. Întindeţi prima bucată într-o foaie rotundă, apoi o tăiaţi în 4 triunghiuri mari sau 6 mai micuţe, la fel procedaţi şi cu a doua foaie de aluat. Puneţi crema rece într-un sac a poche şi adăugaţi un strat consistent la baza fiecărui triunghi. Rulaţi cornurile şi le ungeţi cu unt topit (30 g). Lăsaţi-le să se dospească într-un loc cald, 30 de minute, după care le coaceţi în cuptorul încălzit la 180°C pentru circa 20 – 25 de minute sau până când suprafața s-a rumenit uniform. Scoateţi cornurile din cuptor şi cât sunt încă fierbinți, le ungeţi cu untul topit rămas şi-i trecem prin zahăr tos fin. Sunt delicioase atât calde, cât şi reci.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs