prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cosmin Petrescu: Transfăgărășanul se deschide mâine cu aproape o lună mai devreme față de data stabilită!

Eforturile depuse de candidatul PNL la primăria Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, de președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, de responsabilii cu infrastructura rutieră din PNL și cu largul sprijin al directorului general al CNAIR dau roade. Transfăgărășanul se deschide mâine de la ora 07:00, cu o lună mai devreme față de cât era preconizat. Este o dorință veche a argeșenilor, a turiștilor, a antreprenorilor din HORECA care își doresc un Transfăgărănaș deschis cât mai mult timp din an.

Un factor important a fost petiția online inițiată de președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu în urmă cu aproape doi ani. Petiția, semnată într-un timp scurt de câteva sute de antreprenori din HORECA, precum și de alte sute de persoane, a fost înmânată, de inițiatorul ei, directorului CNAIR Cristian Pistol în cadrul Conferinței “Ce facem cu Infrastructura și Transporturile Rutiere? “, organizată în 4 octombrie 2022, la Pitești.

“Până la inițiativa noastră Transfăgărășanul a fost deschis doar 4 luni din 12, cu pierderi majore pentru întreaga industrie HORECA. Faptul că am reușit să facem deschiderea sa mai debreme c o lună este un lucru extraordinar pentru că numărul turiștilor crește, iar antreprenorii din domeniu pot profita din plin de vremea frumoasă și de oaspeți”, a declarat Cosmin Petrescu.

Planul pentru deschiderea Transfăgărășanului face parte din proiectul privind crearea Organizaţiei de Management al Destinaţiei (O.M.D.) Orașul Regal și Transfăgărășan  pentru zona de Nord Vest – Curtea de Argeș. Candidatul PNL a inițiat anul acesta o petiție care este susținută de toți hotelierii și proprietarii de pensiuni, cabane și restaurante  împreună cu proprietarii și administratorii societăților comerciale implicate direct sau indirect în dezvoltarea economică a zonei de nord vest a județului Argeș, pentru înființarea unei structuri de tip OMD pentru susținerea și promovarea turismului din zona.

De mâine, puteți putea circula inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă, în Sibiu și Piscul Negru, Argeș, între orele 07:00 – 21:00. În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

MFC21240015

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.