prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Criminalul de la Bascov – expertizat psihiatric! Ce spune prim-procurorul Palaghia? Declarații exclusive!

Criminalul de la Bascov, cel care și-a ucis mama, tatăl, sora, fratele și nepoata de numai cinci ani, va fi mutat de la Spitalul Penitenciar Mioveni la Penitenciarul Jilava pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul în care a comis odioasa crimă. Laurențiu Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a declarat în exclusivitate pentru Obiectiv de Argeș că Institutul Național de Medicină Legală a stabilit perioada în care barbatul va fi evaluat de către medici și care va fi parcursul expertizei.

CITEȘTE ȘI: DETALII CUMPLITE ALE MASACRULUI DE LA BASCOV! FILMUL TRAGEDIEI! DE CE A UCIS CRIMINALUL?

La Penitenciarul Jilava, specialiștii îl vor supune pe criminal la mai multe evaluări pentru a stabili dacă a avut discernământ în momentul în care și-a ucis membrii familiei, iar în urma constatărilor se va lua o decizie în privința încadrării juridice. De asememea, raportul de expertiză va fi principalul document prin care se va stabili dacă bărbatul va fi închis într-un penitenciar sau va fi internat într-un spital cu profil psihiatric.

„S-a stabilit perioada în care va avea loc expertiza psihiatrică, respectiv la începutul lunii viitoare. Aceasta se va desfășura în regim penitenciar. Vorbim de o expertiză declanșată dar nefinalizată. Noi am pus la dispoziția INML dosarul cu toate probele, în care există materiale foarte utile. În perioada următoare urmează să facem o cerere către Administrația Națională a Penitenciarelor, iar după ce va fi aprobată, suspectul va fi transferat la Penitenciarul Jilava” a declarat Plaghia.

De asemenea, tot la începutul lunii viitoare, procurorii argeșeni vor cere prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Reamintim faptul că în data de 9 august, capul familiei, colonel în rezervă și medic la Spitalul Militar din Pitești a fost cel care a făcut înfiorătoarea descoperire. Soția sa, asistentă și ea la Spitalul Militar, părinții și fratele ei, dar și fetița de șase ani fuseseră înjunghiați până la ultima suflare de propriul cumnat. Acesta nu făcuse niciodată astfel de probleme familiei și nici nu ar fi dat semne că ar putea fi considerat un pericol atât de mare.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs