Criminalul de la Călinești, condamnat la 25 de ani de închisoare

101
verdict

Tribunalul Argeş a dat, marți, sentinţa în cazul crimei comisă în octombrie anul trecut, la Călinești. Alin Gheorghe Ţurlea, de 36 de ani, a fost acuzat că şi-a ucis soţia, o tânără de 29 de ani, cu mai multe lovituri de cuţit.
Femeia zăcea prăbuşită într-o baltă de sânge în bucătărie. Avea multiple tăieturi în zona toracelui şi a abdomenului şi o tăietură lungă la gât.Alin Ţurlea a fost condamnat la 25 de ani și 2 luni de închisoare. Doi copii, o fetiţă şi un băiat, au rămas fără părinți, mama fiind moartă iar tatăl la închisoare.
Bărbatul a încercat să îşi ascundă crima şi nu a recunoscut că el ar fi comis fapta. După descoperirea cadavrului principalul suspect a devenit Gheorghe Alin Ţurlea, soțul femeii ucise, cei doi fiind în divorț la momentul săvârșirii faptei. După crimă, Alin Gheorghe Ţurlea a jucat rolul soţului îndurerat. A plâns, a dat declaraţii presei, arătându-se oripilat de crimă şi chiar a fost subiectul principal al unor emisiuni televizate, în care încerca să aducă argumente în favoarea sa. În urma cercetărilor, s-a stabilit că Alin Gheorghe Ţurlea s-a dus în casa fostei soţii, s-au certat şi a înjunghiat-o de mai multe ori.

La un an de la comiterea crimei Tribunalul Argeş a dat sentinţa.
„contopeşte cele 2 pedepse principale şi aplică pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu prevăzut de lege de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 2 luni, urmând ca inculpatul Ţurlea Gheorghe Alin să execute pedeapsa rezultantă de 25 (douăzeci şi cinci) de ani şi 2 (două) luni închisoare. (…) pedeapsa se execută în regim de detenţie“, se arată în hotărârea judecătorilor. Hotărârea nu este definitivă. ea putând fi atacată cu apel.
Instanţa a acordat şi daune în valoare de 500.000 de euro, copiilor rămaşi orfani, mamei tinerei ucise şi unei rude.