Cristian Boureanu, umilit în închisoare!

boureanu arest

Cristian Boureanu primeşte o nouă lovitură! Deoarece va fi mutat, cel mai probabil, în Penitenciarul Rahova, fostul politician va fi supus unor teste speciale. Deşi a absolvit Academia de Studii Economice – Facultatea de Relații Economice Internaționale, iar în anul 2003 a terminat Colegiul Național de Apărare, urmând în 2004 programul masteral de Guvernare și dezvoltare instituțională la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, acesta nu a va fi trecut cu vederea când va fi vorba de testul pentru analfabetism.

“După ce va fi identificat pentru a nu exista vreun dubiu că nu e persoana care trebuie, deținutul va intra în carantină pentru trei săptămâni. E vorba de termenele de incubație ale unor posibile boli și de o perioadă de analize medicale. Apoi, deținutul va intra și pe mâna specialiștilor în psihologie și în sociologie care-l vor evalua din punct de vedere social, dar și educațional. Familie, venituri, pregătire, calificări, studii… Va fi evaluat, la nivel declarativ, și dacă știe să scrie și să citească pentru că trebuie să știm dacă un deținut este sau nu analfabet. Așa sunt procedurile. Pe perioada carantinei, ofițeri de penitenciar îi vor explica care îi sunt drepturile și obligațiile, ca să știe ce are voie să facă și ce nu”, au dezvăluit surse din penitenciar pentru EVZ.

În prezent, Boureanu este în continuare încarcerat la Arestul Central al Poliției Capitalei. Fostul deputat se află în arest pentru 30 de zile şi riscă o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

În seara zilei de 8 iunie Cristi Boureanu a iscat un scandal de proporții cu oamenii legii, după ce fostul parlamentar a lovit în zona inghinală și i-a prins mâna în portiera mașinii unui polițist care, apoi, l-a făcut KO cu un pumn plasat în maxilar.