prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Criză de candidați la școlile MAI! Situație fără precedent! Cum motivează tinerii?

Criză de candidați la școlile MAI! Situație fără precedent! Cum motivează tinerii? Este criză de polițiști în Ministerul Afacerilor Interne. Anul acesta ne confruntăm cu o situație fără precedent. Concret, numărul locurilor din școlile de poliție din țară este mai mare decât numărul de candidați, ceea ce înseamnă că tinerii nu își mai doresc să devină polițiști.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! INVESTIȚIE DE UN MILION DE EURO ÎN ȘTRAND!

Cel mai probabil, salariile mici și riscurile prea mari îi fac pe tineri să renunțe la această carieră. În 2017, erau 10 candidați pe loc. De atunci, interesul tinerilor a scăzut constant. Salarizarea nu mai este una atractivă ținând cont de nivelul de trai. În plus, sunt riscuri pe care tinerii nu mai vor să şi le asume:

La Oradea, unde se pregătesc poliţiştii de frontieră, nici măcar jumătate din numărul de locuri nu a fost ocupat. Doar 1.800 de candidați s-au înscris în acest an la Școala de agenți de poliție din Câmpina, un numar de șase ori mai mic față de anii trecuți.

Şi la şcolile de poliţie de la Cluj și Oradea situaţia este asemănătoare. La Cluj sunt 350 de locuri disponibile. Doar 250 de candidaţi au trecut de proba sportivă, iar la Oradea, unde se pregătesc poliţiştii de frontieră, nici măcar jumătate din numărul de locuri disponibile nu a fost ocupat.

„Ar trebui să fim înfricoșați de gândul că vom suna la 112 și prima patrulă va veni după o oră la fața locului. Cam acesta este scenariul pe care îl vom vedea probabil cel mai curând. Cel  mai probabil va însemna că va trebui să găsim alte alernative sau să renunțăm la anumite exigențe pentru admiterea în școlile de poliție.”, a declarant Cosmin Andreica, Europol.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs