Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie? PNL și PSD  au bătut palma!

PNL și PSD au bătut palma în ceea ce privește pensiilor românilor și cu cât urmează să crească de la 1 ianuarie 2023. După lungi discuții, aceștia au transmis că pensiile vor crește cu 15% iar românii vulnerabili vor primi în continuare voucherele de 250 de lei, odată la două luni. Mai mult, românii vulnerabili vor primi ajutoare pentru plata facturilor la energie sau pentru lemne.

 „În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflației, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii și de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile. Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor și vom găsi și alte soluții pentru a putea să-i sprijinim.”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Eu am o altă abordare. Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 să se mărească cu 2.700 de lei, de 10 ori faţă de cel cu pensia de 1.800. Stabilim anvelopa şi avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată. E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceauşescu, să facem un pauşal.”, a spus Marcel Ciolacu.

Se discută ca oamenii cu pensii mici, de până în 2.500 de lei, să primească pe lângă majorare şi carduri sociale ori vouchere, pentru a-şi acoperi facturile sau pentru a-şi cumpăra lemne. În total, pensia plus aceste ajutoare ar putea ajunge la cel mult 4.000 de lei pe lună.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.