Cum va fi vremea în această vară? Anunțul meteorologilor! „Cu siguranță, o vară a extremelor!”

Cum va fi vremea în această vară? Anunțul meteorologilor! „Cu siguranță, o vară a extremelor!” Prognoza meteo a fost actualizată recent iar specialiștii fac avertismente în ceea ce privește vremea în următoarea perioadă. Concret, meteorologii avertizează că urmează o nouă vară secetoasă și caută soluții pentru a limita efectele arșiței. Specialiștii vorbesc, la nivel mondial despre o vară secetoasă, în special în Europa. Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat cum va fi vremea în această vară.

CITEȘTE ȘI: CUTREMUR ÎN DOSARUL DEVALIZĂRII HIDROELECTRICA! DIRECTORUL CARE ȘI-A CONSTRUIT PONTOANE DIN BANII INSTITUȚIEI ȘI-A AFLAT SENTINȚA!

„Fiecare sector economic este afectat anual de fenomene meteo extreme. Dacă 2022 a fost al treilea an cel mai călduros din istoria măsurătorilor din țara noastră, după 2019 și 2020, iarna 2022-2023 a fost cea mai caldă din istoria țării noastre și a doua cea mai caldă din Europa. Ianuarie a adus un nou record termic absolut în România, la Turnu Măgurele pe 19 ianuarie, când au fost 22,5 grade Celsius.

Cu siguranță, și ceea ce urmează pe parcursul primăverii 2023, verii 2023 și a toamnei și debutului iernii va fi sub semnul extremelor meteo. Statistica ultimilor ani ne-a arătat că recordurile înregistrate în anii curenți au depășit recordurile anterioare. Și cu siguranță va fi o vară a extremelor, pentru că fiecare anotimp a fost caracterizat de alternanțe termice semnificative.

Dacă vorbim de secetă, deja vorbim în România de un deficit accentuat de apă în sol pentru jumătatea estică a țării. Mă refer la Dobrogea, Muntenia şi Moldova, acolo unde, mai ales în Dobrogea, cantitățile de precipitații între 1 septembrie 2022 şi 28 februarie 2023 au însumat doar 127 l/mp. Iată deja un an complicat în această parte a țării, după un an agricol anterior excesiv de secetos în toată țara”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.