prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cumperi casă nouă? Există riscul să te calce mascații!

Când vine vorba de cumpărarea unui apartament, cea mai mare grijă a viitorilor proprietari este legată de deținerea sumei de bani necesare. În unele cazuri, problemele apar și după semnarea actelor și plata locuinței.

O femeie a relatat în mediul online că a descoperit la câteva luni de când deține noul apartament o situație care o îngrijorează.

„Am cumpărat un apartament de câteva luni. Foștii proprietari au lăsat cel puțin două familii să își facă buletinul pe apartament. Primim foarte multă corespondență, majoritatea de la ANAF, pe numele lor. Ei nu se interesează de corespondență. Ce pot să fac ca acestor persoane să le fie anulată adresa mea din cartea de identitate? De unde știu că într-o zi nu mă trezesc cu mascații că-mi sparg ușa din cauza lor, pentru a-i căuta sau cine știe mai ce”, a scris aceasta pe un grup de avocatură.

Unii membri ai grupului au precizat că au trecut prin probleme asemănătoare. Alții i-au spus cum ar putea rezolva problema.

Cei  mai mulți au spus că este de ajuns să meargă la Evidența Populației și să ceară, ca nou proprietar, verificarea persoanelor care figurează ca locuind acolo. Dacă există astfel de persoane, se cere anularea cărții de identitate.”

A avea domiciliul undeva nu este egal cu a avea drept de proprietate

„Mergeți la Starea Civilă sau la Poliție, unde se fac buletine, se face o cerere anexând copie buletin a dumneavoastră și a celor care real locuiesc în locuință, actul de vânzare-cumpărare și precizați în cerere că doriți ca tuturor celor care mai figurează cu domiciliul la adresa dumneavoastră să le fie anulată viza de flotant sau ce au. Credeți-mă că în termen de 30 zile maxim veți primi un răspuns. Aveți răbdare și se va rezolva…nu abandonați ideea și, dacă nu primiți răspuns, insistați…Cu siguranță o să rezolvați. Hârtia eliberată o duceți  la ANAF….nu este complicat.”

„Nu a locuit nimeni acolo, în afara proprietarului. Luarea în spațiu nu-i conferă drept de proprietate!”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.