prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Curtea școlii – din nou a copiiilor din Pitești! Iată regulamentul propus de consilierii PNL și USRPLUS!

Grupul Consilierilor Locali PNL USRPLUS a lansat în dezbatere publică, timp de zece zile, Regulamentul pentru deschiderea terenurilor de sport din curțile școlilor, un proiect cerut, dorit și așteptat de către elevii și părinții din Pitești. Aleșii locali, cu majoritate în CL, au inițiat un proiect de hotărâre care conține și un regulament, scopul final fiind acela de a găsi soluții reale astfel încât curțile școlilor să nu mai stea ferecate cu lacăte în timp ce copiii nu au unde să se joace.  

Cei care, potrivit regulamentului, vor putea folosi terenurile de sport și recreere nu vor plăti taxe sau alte tarife. Copiii sub zece ani vor fi însoțiți obligatoriu de un părinte/reprezentant legal, iar cei între 10 și 14 ani, se propune în regulament, să aibă contactul telefonic al unui părinte/tutore care poate fi anunțat în caz de urgență.De asemenea, legiutorii propun interzicerea fumatului, consumului de băuturi alcoolice și a comportamentelor conflictuale, dar și obligarea celor care distrug bunuri ale școlii să plăteasccă pentru daunele provocate.

 „Ne ținem promisiunile!!! Lansăm în dezbatere publică Regulamentul privind deschiderea terenurilor de sport din curțile scolilor. Este o promisiune mai veche, pe care o vom pune în aplicare printr-o  Hotărâre a Consiliului Local Pitești, iar la nivel național printr-un proiect de lege deja intrat în circuitul parlamentar.  Curtea școlii trebuie să redevină un spațiu al comunității, un loc unde se leagă multe prietenii, unde copiii noștri să poată bate o minge fără să aibă grija traficului, iar tinerii unde să poată juca handbal, tenis, fotbal, baschet.

Așteptăm sugestii și propuneri din partea cetățenilor interesați, în termen de 10 zile, în ceea ce privește Regulamentul de acces la terenurile de sport din curtea școlilor” anunță Grupul Consilierilor Locali PNL – USRPLUS.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs