Dan Manu va fi judecat pentru omor din culpă la Ploiești

DISTRIBUIȚI
manu65
Au răsuflat mai mult decât ușurați judecătorii de la Curtea de Apel din Pitești când, ÎCCJ a decis ca procesul în care actualul Președinte al Consiliului Județean Argeș, Dan Manu este acuzat de omor din culpă, să fie strămutat la Curtea de Apel Ploiești. Ca și în cazul lui Constantin Nicolescu sau altor persoane atât de influente la nivel local, judecarea cauzei în cadrul altei jurisdicții este binevenită pentru toate părțile. Cum Dan Manu a fost timp îndelungat șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, se putea presupune că are foarte multe legături inclusiv cu oameni din Justiție, oameni care preferă să evite să se pronunțe în asemenea spețe. 
De cinci ani rudele victimei așteaptă condamnarea lui Manu
Se împlinesc curând cinci ani de când, Gheorghe Martinescu, un om de afaceri din Ștefănești a murit în urma unui nefericit accident produs de Dan Manu.  În dimineaţa zilei de 10 noiembrie, în jurul orei 7,00, Gheorghe Martinescu a încercat să treacă strada prin loc nepermis, dinspre Ana IMEP, pentru a ajunge la sediul firmei sale aflat pe cealaltă parte a drumului, însă când a ajuns pe axul central al drumului a fost acroșat de automobilul condus de Dan Manu.   În prima fază, accidentatul părea să nu aibă nimic dar a doua zi a intrat în comă fiind dus la Spitalul Bagdazar din București unde s-a constatat că accidentul a dus la apariția mai multor cheaguri de sânge pe creier. La scurt timp omul a fost declarat decedat iar rudele acestuia au cerut pedepsirea lui Dan Manu pentru omor din culpă. În primă fază, procurorii care au derulat ancheta l-au găsit nevinovat pe doctorul Dan Manu, pe atunci șeful SML Argeș. Dacă Manu s-a apărat spunând că omul s-a lovit de mașina sa, rudele spun că, Gheorghe Martinescu ar fi fost lovit de Manu care se angajase cu mașina într-o depășire.Prima fază a cercetărilor s-a încheiat declarându-l nevinovat pe Dan Manu. Familia s-a adresat instanței și, în prima fază, Judecătoria Pitești l-a declarat nevinovat pe actualul șef al Consiliului Județean. 
 
Rudele decedatului vor pedepsirea vinovatului
Rudele omului de afaceri Gheorghe Marinescu au fost nemulţumite de anchetă şi inclusiv de modul în care s-a făcut cercetarea criminalistică, dar şi de expertiza tehnică făcută de un expert de la Câmpulung.  Au întreprins  mai multe acțiuni în instanță astfel, ceea ce părea un proces de vătămare corporală s-a transformat într-unul de ucidere din culpă. Zilele trecute, procesul în care Dan Manu este acuzat de ucidere din culpă a fost strămutat la Curtea de Apel Ploiești în urma solicitării rudelor victimei. Acestea susțin că au mai multă încredere în imparțialitatea magistraților prahoveni și că, la Ploiești, dosarul va fi judecat ca oricare altul.