prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

De ce este atât de periculos drogul furat din SJU Pitești? Trebuie să știi!

De ce este atât de periculos drogul furat din SJU Pitești? Trebuie să știi!

Fentanilul, medicamentul dispărut din farmacia Spitalului Județean de Urgență Pitești, este, potrivit specialiștilor, de 50 ori mai puternic decât heroina şi de aproape de o sută de ori mai puternic decât morfina. Este folosit şi ca drog de mare risc de către persoanele dependente de aceste substanţe, medicament care este cauza a zeci de mii de decese prin supradozaj în fiecare an.

CITEȘTE ȘI: MEDICAMENTE FOLOSITE CA DROGURI PERICULOASE, DISPĂRUTE DIN SPITALUL JUDEȚEAN! ANCHETĂ DE PROPORȚII!

Acest medicament se utilizează doar pe secția de Anestezie-Terapie Intensivă, fiind un analgezic opioid sintetic foarte puternic, utilizat ca anestezic general și în tratamentul durerilor cronice și severe și este eliberat doar pe bază de rețetă specială pentru substanțe narcotice.

Scandalul cu mortalitatea crescută produsă de acest medicament a început în America și Canada, însă recent, a luat amploare și în România. Asta după ce un farmacist din Pitești a fost arestat pentru comercializarea, la liber, a mii de pastile de Fentanil. Reamintim faptul că, scandalul cu dispariția Fentanilul, care este cauza a zeci de mii de decese prin supradozaj în fiecare an, vine într-o perioadă în care, consumul acestei substanțe a crescut alarmant și în țara noastră.

Medicamente folosite ca droguri periculoase, dispărute din Spitalul Județean!

Reamintim faptul că este anchetă de proporții la SJU Pitești după ce din farmacia unității medicale au dispărut cinci cutii ( 25 de fiole) de Fentanil. Cel care a sesizat acest furt este chiar doctorul Costin Ștefan, directorul medical al unității spitalicești.

Medicul Ștefan a declarat că, în urmă cu aproximativ două luni, farmacista șefă i-a adus la cunoștință dispariția acestor medicamente și că, imediat a anunțat poliția. În momentul de față ancheta este în curs de desfășurare, cazul fiind preluat de judiciariștii Brigadei de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti. Potrivit surselor noastre, în momentul de față, există un cerc de suspecți, cu atât mai mult cu cât, în farmacia spitalului nu are acces oricine, iar aceste medicamente sunt ținute sub cheie.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs