De frică că rămân fără indemnizații, revoluționarii câmpulungeni s-au pitit!

De frică că rămân fără indemnizații, revoluționarii câmpulungeni s-au pitit! Doar 2-3 au avut curajul să îl urmeze pe șeful lor, Serafim Cotenescu în ziua de 22 decembrie când a avut loc comemorarea eroilor care au pierit la Revoluție. În anul 1994, revoluţionarii din toată ţara au depus un jurământ la Câmpulung. Sunt puţini cei care ştiu că la Câmpulung şi-au dat mâna frăţeşte şi au depus jurământul într-o ceremonie emoţionantă, în 1994, toată “spuma” revoluţionarilor, nu numai de la noi din oraş, ci din toată ţara, în frunte cu Bebe Ivanovici.

La Mănăstirea „Negru Vodă”, sau, mai bine zis, în zidul de la intrare, sub placa de marmură, care autentifică idealurile de atunci, se află mărturia cu numele celor care ar fi luptat pentru schimbarea regimului la noi, în oraş.

Aproximativ 79 de nume sunt pecetluite pe o hârtie şi reprezintă în mod „oficial” numărul celor care beneficiază de indemnizaţia de revoluţionari din municipiul Câmpulung şi multe alte privilegii. Revoluţionarii rămân, totuşi, cu privilegiile din Legea recunoştinţei, faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din Decembrie 1989. Şi nu sunt deloc puţine. Este vorba de locuinţe din fondul social, de chirii minime, de cumpărarea fără licitaţie sau închirierea cu prioritate a unor spaţii comerciale, subvenţie de stat de 50% din dobânda aferentă unui credit bancar pentru cumpărarea sau construirea de locuinţe, atribuirea a câte 10.000 de metri pătraţi de teren în extravilan şi 500 de metri pătraţi în intravilan.

Revoluţionarii au parte de un loc de veci gratuit, tratamente medicale gratuite în spitale, policlinici sau staţiuni, medicamente gratuite, scutire de taxe şi impozite pe clădire şi teren, neplata taxelor radio-tv şi pensionarea cu cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard prevăzută prin lege. Copiii revoluţionarilor beneficiază şi ei de acces gratuit la creşele şi grădiniţele din subordinea administraţiilor locale, precum şi de rechizite gratuite, dacă venitul lunar este mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie. S-a tras la Câmpulung? Au murit oameni? Cât au riscat cei care s-au implicat în primele rânduri?.

Așadar la Câmpulung s-au strâns vreo 300 de revoluționari dar nu toți fac parte din asociația condusă de Serafim Cotenescu. Și cum lumea a uitat de ei, nici nu are rost să participe la evenimentele marcante din urbea de la poalele Mateiașului. Așa cum vă spuneam În memoria celor căzuţi în 22 decembrie au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor din Cimitirul Flămânda. Zeci de persoane au venit la cimitir pentru a participa la evenimentul de depunerere de coroane, mai puțin revoluționari.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.