De necrezut! BOR a găsit vinovatul scandalurilor sexuale: presa!

2
bor scandal

Incredibil, dar adevărat! După ce a fost implicată în mai multe scandaluri, Biserica Ortodoxă Română a găsit un vinovat: presa. Într-un comunicat remis instituțiilor media, BOR se arată „mânită” de articolele apărute cu preoții care făceu orgii în mânăstiri sau dezvăluirile despre preotul Pomohaci care a abuzat un minor.

“În timpul ședinței de lucru a Sfântului Sinod s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi și rețele media îndreptată împotrivă slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiți, campanie care produce multă întristare în rândul clerului și credincioșilor. Desigur, această atitudine negativă față de slujitorii Bisericii trebuie să ne apropie și mai mult de Iisus Hristos, Arhiereul veșnic și Capul Bisericii, Cel ce ne îndeamnă, zicând: „În lume necazuri veți avea, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33) și ne asigură că nici porțile iadului nu vor birui Biserică Sa (cf. Matei 16, 18). în același timp, toți slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina Bisericii și să-și înnoiască permanent viața spirituală, pentru o slujire pastorală cât mai corectă și responsabilă față de credincioșii pe care-i păstoresc”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

În urma comunicatului, „slujitorii Domnului” dau semne că ceea ce se întâmplă rău în cadrul instituției religioase ar trebui să rămână departe de opini publică, astfel încât imaginea să rămână nepătată.