prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Declarația groazei! “Dacă ai peste 30 de ani, ai multe microcancere în corp care circulă.” Dacă ai peste 60 de ani, ai foarte multe”.

În ciuda studiilor, a creșterii nivelului de viață, a accesului mult mai facil la informație, numărul de cancere nu scade la nivel global și nici în România. Mâncarea de calitate proastă estem potrivit specialiștilor, prima cauză a cancerelor care iau forme grave și duc chiar la deces.

CITEȘTE ȘI: FOST PRIMAR ACUZAT CĂ A ABUZAT SEXUAL O COPILĂ CU HANDICAP! ACUZAȚII GRAVE!

Mâncarea procesată a devenit o parte integrantă a dietei moderne, din comoditate, din accesibilitate, însă îngrijorările cu privire la impactul său asupra sănătății și asocierile cu riscul de cancer sunt din ce în ce mai mari. Aceste alimente, care sunt modificate prin procese precum conservarea, afumarea, congelarea și adăugarea de aditivi, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății umane. Primul aspect care merită menționat este conținutul ridicat de sare, zahăr și grăsimi trans în multe alimente procesate. Aceste ingrediente pot contribui la dezvoltarea bolilor de inimă, obezitate și diabet de tip 2.

O dietă bogată în alimente procesate poate duce, de asemenea, la un aport insuficient de nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele și fibrele. Acest lucru poate afecta negativ sistemul imunitar și poate reduce capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.

“Mâncarea procesată duce direct la cancer. Dacă ai peste 30 de ani, în momentul de față, ai multe microtumori, microcancere în corp care circulă. Dacă ai peste 60 de ani, știința spune că ai foarte multe astfel de microcancere care circulă în corp și care sunt ținute în frâu de sistemul tău imun. Acest sistem imun are nevoie de arme și muniție. Armele sunt date de sport, iar muniția este exact ceea ce mănânci.

Microbiomul joacă un rol esențial pentru a crea această muniție, dar el trebuie să fie sănătos. El este însă distrus de mâncarea procesată și în felul acesta mâncarea procesată duce la cancer”, explică medicul Mihail Pautov.

Cum apare cancerul?

Legătura dintre alimentele procesate și cancer este în continuare un subiect de cercetare intensă. Studiile sugerează că anumite tipuri de mâncare procesată, cum ar fi carnea procesată precum mezelurile sunt clasificate de către Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului ca fiind “carcinogene pentru om”. Asta înseamnă că există dovezi suficiente care leagă consumul acestora de un risc crescut de cancer, în special cancerul colorectal.

“Și iată cum, microbiomul tău semnalizează sistemului tău imun când ceva este în neregulă, dacă tu mănânci mâncare procesată care îl ține continuu inflamat, sistemul tău imun și microbiomul vor semnaliza continuu niște ținte false. Sistemul tău imun o să stea inflamat pentru a ține frâu mâncării procesate pe care o mănânci și pentru a ține în frâu microbii care sunt răi din microbiomul tău. Și astfel, acele microtumori pot scăpa de sub control și astfel apare cancerul.

Pentru a putea preveni acel cancer, sistemul tău imun trebuie să fie odihnit și trebuie să nu aibă ținte false care sunt reprezentate de toată mâncarea procesată, de prăjeli, de mâncare care stă la raft 2 ani, de exces de zahăr.

În felul acesta, dacă mănânci sănătos, și-ți faci un obicei din a mânca fructe și legume și extrem de puțină mâncare procesată, sistemul tău imun o să stea mereu vigilent, odihnit și gata să intervină pentru a ține în frâu acele microtumori care circulă, din păcate, în noi”, a mai spus dr. Mihail Pautov.

În plus, aditivii alimentari și conservanții folosiți în procesarea alimentelor pot avea și ei un rol în dezvoltarea cancerului. De exemplu, nitriții și nitrații folosiți în conservarea cărnii pot forma nitrozamine, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor cancerigene. De asemenea, utilizarea unor aditivi artificiali, cum ar fi coloranții sau îndulcitorii artificiali, a fost asociată cu un risc crescut de cancer în unele studii, deși rezultatele nu sunt definitive.

Este important să menționăm că nu toate alimentele procesate sunt nocive.

Multe alimente procesate, cum ar fi laptele pasteurizat, conservele de legume și fructe, sau cerealele îmbogățite, pot face parte dintr-o dietă sănătoasă. Cheia este moderația și alegerea produselor procesate cu un conținut scăzut de aditivi, sare și zahăr.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs