prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Demolarea Stadionului „Nicolae Dobrin” – din nou amânată! Află motivul!

Demolarea Stadionului „Nicolae Dobrin” a fost din nou amânată după ce o asociere de firme din Argeș a contestat rezultatul evaluării proiectului la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Conform caietului de sarcini, valoarea estimată a demolării este de 7,436 milioane lei, iar în urma analizării ofertelor depuse de două asocierii de companii, autoritatea contractă a desemnat drept câştigătoare oferta asocierii Hyatt Development 2011 – Pro Fortuna Construct SRL în valoare de 3,834 milioane lei, sumă echivalentă cu circa 51,57% din suma scoasă la licitaţie.

CITEȘTE ȘI: Accident cu trei mașini pe A1! Intervin pompierii!

Astfel, asocierea Hidro Constructia Argeş SA – Oyl Company Holding Ag SRL a formulat la CNSC, în data de 21 iulie, o contestaţie prin care a solicitat anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii şi obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertelor.

dosar 1

Contestatorii susțin că oferta câştigătoare, de doar 51,57% din valoarea scoasă la licitaţie este neconformă, deoarece „conţine în cadrul propunerii financiare preţuri care nu sunt rezultatul liberei concurenţe şi care nu pot fi justificate”. Mai mult, ei susţin că autoritatea contractantă a refuzat să ceară clarificări în privinţa respectivei ofertei respective înainte de a o desemna câştigătoare, însă aceasta ar fi refuzat.

Mai mult, constestarii reclamă şi faptul că asocierea desemnată câştigătoare nu ar deţine autorizaţie de mediu privind activitatea de colectare şi de transport deşeuri nepericuloase în regim profesional, precum şi inexistenţa unui contract cu o firmă specializată de pază care să asigure cerinţele din caietul de sarcini. Nu în ultimul rând, în contestaţia formulată la CNSC se reclamă şi faptul că asocierea desemnată câştigătoare nu ar deţine utilajele specializate cerute de autoritatea contractantă în caietul de sarcini pentru a realiza operaţiunea de demolare a stadionului.

CNSC are la dizpoiție 20 de zile pentru a da o soluție, iar ulterior, dosarul ar putea ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, motiv pentru care lucrările de demolare, și implicit de construire a noii arene, vor avea întârzieri.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs