O cercetare recentă, condusă de oamenii de știință de la Universitatea din Cambridge, este prima care evaluează impactul activității fizice asupra excesului de greutate și a gradului de obezitate pentru copiii de școală primară, prin relația simultană a două dintre principalele tipuri de activitate fizică: navetă de zi cu zi la școală și frecvența participării la ora sport.
La studiul publicat în BMC Public Health au participat peste 2000 de elevi, dintre care aproape jumătate au făcut în fiecare zi miscare. Autorii studiului au descoperit că micuții care au început să meargă pe jos la școală aveau mai puțin grăsime corporală, și, prin urmare, erau mai puțin predispuși la a deveni supraponderali sau obezi.
„Atât IMC, cât și punctele în care IMC-ul ridicat este asociat cu sănătatea precară variază în funcție de vârstă, sex și etnie. În timp ce s-au făcut ajustări în ultimii ani pentru a ține cont de aceste variații, IMC rămâne modalitatea greșită de a măsura riscurile legate de sănătate asociate cu obezitatea”, a spus Lander Bosch, autor al studiului.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp