prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Dezvăluiri surprinzătoare despre hidratare! Românii nu au încredere în apa de la robinet! Preferă apa îmbuteliată!

Un nou studiu realizat de compania Waterdrop în România, Slovacia, Ungaria și Cehia oferă perspective interesante asupra obiceiurilor de hidratare și a conștientizării sustenabilității în regiune. Conform datelor, 51% dintre români nu consideră apa de la robinet o sursă sigură de hidratare, preferând alternative precum apa îmbuteliată sau filtrată. În același timp, România se remarcă prin eforturile sale de eliminare a plasticului, cu milioane de sticle returnate în doar câteva luni, și o preferință în creștere pentru sticlele reutilizabile. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO. AU ÎNCEPUT DEFRIȘĂRILE PE LOTUL BOIȚA-CORNETU AL A1! IMAGINILE MOMENTULUI!

Un studiu recent realizat de Waterdrop în patru țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, arată că 51% dintre români nu consideră apa de la robinet sigură pentru hidratare. Aceștia preferă alternative precum apa îmbuteliată sau filtrată. Deși românii sunt sceptici în privința apei de la robinet, ei demonstrează un angajament remarcabil față de sustenabilitate, returnând peste 20 de milioane de sticle de plastic în primele trei luni de la implementarea Sistemului de Garanție-Returnare.

Directorul general al Waterdrop CEE, Katerina Navratilova, subliniază importanța hidratării pe tot parcursul anului și a utilizării recipientelor sustenabile pentru protejarea mediului.

„Cu aproape 60% dintre consumatori care atestă că uită să se hidrateze pe parcursul zilei, este esenţial să luăm măsuri proactive pentru a ne asigura că nu neglijăm una dintre nevoile vitale ale organismului nostru. O soluţie eficientă ar putea fi instalarea unor aplicaţii pe telefoanele mobile sau setarea unor alarme regulate care să ne aducă aminte că este timpul să luăm hidratarea în serios şi să avem grijă de sănătatea şi corpul nostru. Peste 60% dintre cei care au participat la acest studiu au declarat că folosirea unor astfel de tehnologii i-ar ajuta în demersul de a dezvolta un regim optim de hidratare”, spun realizatorii cercetării.

Acest studiu, lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, pune în lumină obiceiurile și preferințele de hidratare ale românilor, evidențiind totodată eforturile acestora în direcția unui stil de viață mai sustenabil.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs