prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Dezvoltarea infrastructurii rutiere din România – discutată la Washington. Ce măsuri va lua CNAIR?

Dezvoltarea infrastructurii rutiere din România a fost subiectul central al unor importante discuții care au avut loc la Washington, la sediul Băncii Mondiale. Din partea țării noastre a fost prezent directorul CNAIR, Cristian Pistol.

CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 75 KILOMETRI DE DRUM EXPRES ÎN ROMÂNIA! VA FACE LEGĂTURA CU DOUĂ AUTOSTRĂZI!

Noua Strategie de siguranţă rutieră pentru perioada 2022-2030 prevede măsuri de resistematizare a circulaţiei pe anumite drumuri naţionale, extinderea sistemului de protecţie pasivă şi resistematizarea unor intersecţii periculoase, a anunţat Cristian Pistol. La întâlnire, acesta a discutat despre dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, o problemă care dă batăi de cap multora dintre noi.

BM și-a manifestat interesul

Reprezentanţii de specialitate de la instituţia financiară internaţională şi-au manifestat interesul pentru măsurile privind siguranţa rutieră din România. În acest context, directorul companiei de drumuri a prezentat rezultatele Strategiei de Siguranţă Rutieră (2010-2020) care, potrivit acestuia, a dus la scăderea cu 44% a numărului de accidente cu victime decedate pe reţeaua naţională de drumuri.

„Totodată, am detaliat noua Strategie de siguranţă rutieră pentru perioada 2022-2030 şi modul în care urmărim implementarea acesteia. În ceea ce priveşte măsurile pe care le vom aplica în continuare am dat mai multe exemple: măsuri de resistematizare a circulaţiei pe anumite drumuri naţionale (în special DN2) în sistem alternativ 2+1; extinderea sistemului de protecţie pasivă (parapet cu role şi parapet de beton) în zonele cu risc ridicat de accidente); resistematizarea unor intersecţii periculoase, inclusiv prin realizarea de pasaje denivelate. Reprezentanţii Băncii Mondiale au apreciat demersurile CNAIR şi au apreciat că problemele de siguranţă rutieră trebuie tratate prin întărirea la nivel naţional a capacităţilor de colaborare şi intervenţie ale tuturor autorităţilor responsabile, atât la nivel central cât şi local”, a scris, pe pagina de Facebook, Cristian Pistol.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs