Din nou cutremur în țară! Într-o zonă „liniștită” a României! Așa ceva se întâmplă rar!

Un cutremur cu magnitudinea 2,2 s-a produs în această dimineață în România! 

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

Seismul a avut loc la ora 05:13:40 (ora locală a României) și s-a produs în Oltenia, județul Gorj, la adâncimea de 4.5 km.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 22km NV de Târgu Jiu, 61km S de Hunedoara, 75km S de Deva, 76km NE de Drobeta-Turnu Severin, 96km V de Râmnicu Valcea, 99km E de Reșita, 99km S de Alba Iulia.

Ce trebuie să faci în caz de cutremur?

  • Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole.
  • Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).
  • Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. şi evacuarea prin golul astfel creat.
  • În cazul în care, în urma unui cutremur sunt persoane rănite, acestea trebuie să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse și trebuie să li se acorde primul ajutor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.